Kjørte lastebil med olje inn i en politistasjon

Selvmordsangrep i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samme dag som den tyrkiske hæren arrangsjerte en protest mot PKKs voldsbruk, kjørte to kurdiske opprørere en lastebil med olje inn i en politistasjon øst i Tyrkia, ifølge militærkilder.

Etter eksplosjonen ble stasjonen angrepet av flere medlemmer av det forbudte kurdiske partiet PKK lørdag, og det tyrkisk militæret svarte med en operasjon støttet av luftstyrker.

De to opprørerne døde i selvmordsangrepet, men det er ikke kommet ytterligere informasjon om antall drepte.

Voldsepisodene i de hovedsakelig kurdiske områdene sørøst og øst i Tyrkia har økt de siste månedene. Tyrkia har sendt flere tusen soldater for å kjempe mot PKK-opprørere i områdene.

Hæren ønsker også å utføre en militær operasjon mot kurdere i Nord-Irak, men statsminister Recep Tayyip Erdogan mener Tyrkia heller bør fokusere på å bekjempe kurdiske opprørere innenfor egne grenser.

Lørdag marsjerte rundt 2.000 tyrkere gjennom Istanbuls gater i protest mot angrep gjennomført av kurdiske opprørere. Demonstrasjonen var organisert av hæren, som ønsket å vise folkets motstand mot separatistenes voldsbruk.

PKK, som har kjempet for en selvstendig kurdisk stat siden 1984, mener hæren har skyld i den økende volden og har tilbudt en våpenhvile dersom hæren stanser sine angrep mot gruppen.

(NTB)

FLERE TUSEN PROTESTERTE: Flere tusen mennesker fulgte kistene og protesterte mot volden da soldatene ble gravlagt.