Kjørte med 3,67 i promille

53-åringen var flere ganger nær ved å kollidere i den tette trafikken. Til slutt kjørte han av veien. Da politiet kom til, måtte mannen bæres ut av bilen - sovende. Nå er det klart at den usannsynlig berusede bilføreren hadde 3,67 i promille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den klart høyeste promillen jeg har vært borti på 20 år i politietaten. Jeg kan i farten bare huske en promille på 2,7 fra før av, sier avdelingssjef Helge Rakaas ved Horten-politiets kriminalavdeling.

Fyllekjøringen foregikk i og utenfor Horten sentrum søndag 30. mai, for drøyt to uker siden.

Fyllekjøringen

Av ukjent grunn blandet 53-åringen seg med bilene som nettopp hadde kjørt av ferja mellom Moss og Horten.

Etter et par svinger opp på midtrabatten kjørte han av veien og ned i ei grøft like etter Hortenstunnelen.

- Da våre folk nådde fram, satt mannen og snorksov bak rattet. De måtte bære ham over i politibilen. Mannen var ikke i stand til å gå sjøl, opplyste vaktsjef Erik Jess til Dagbladet for to uker siden. Mannen, som er fra Horten og bare har bagatellmessige forhold på rullebladet, skulle egentlig ha blåst i politiets testrør.

Men det hadde han rett og slett ikke pust til. Derfor måtte det tas blodprøve.

«Ikke rekord»

- 3,67 er en veldig høy promille. Men ikke rekordhøy. Hvert år kommer noen opp i 4 - og overlever, sier avdelingsoverlege Jørg Mørland ved Statens rettstoksikologiske institutt.

- Den høyeste promillen vi noen gang har målt på en norsk bilfører, er rundt 4,5. Men 3,67 er også veldig høyt. Vi er her inne på et område hvor promillen kan være dødelig. Hjernens pustesenter lammes slik at vi slutter å puste, forklarer Mørland.

Verdens høyeste promille skal være over 7. Vedkommende overlevde!