LITE MØNSTER: Det er nærmest ingen dybde igjen i sommerdekkene som var ute på vinterføret i natt. Lastebilen ble stanset på Magnormoen i Eidskog like etter klokken 01 natt til tirsdag. Foto: Statens vegvesen.
LITE MØNSTER: Det er nærmest ingen dybde igjen i sommerdekkene som var ute på vinterføret i natt. Lastebilen ble stanset på Magnormoen i Eidskog like etter klokken 01 natt til tirsdag. Foto: Statens vegvesen.Vis mer

Kjørte med blankslitte sommerdekk i februar

- Hårreisende, sier Arne Granerud i Statens vegvesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 12 blankslitte sommerdekk kjørte en mann fra Litauen denne lastebilen rundt på vinterføret i Hedmark i natt.

Da Statens vegvesen stoppet ham hadde lastebilen prøveskilter samt avgiftsfri diesel på tanken. Ingen av delene er lovlig.

Som om ikke det var nok, var det heller ikke satt på kjetting på dekkene og lasten var dårlig sikret. 

Det får Arne Granerud i utekontrollseksjonen i Statens vegvesen til å riste på hodet.

- Dette er helt hårreisende og livsfarlig. Jeg tenker på meg selv som sjåfør og ville ikke møtt en slik lastebil på veien.

Nok en dødsfelle Granerud var med på å stanse sjåføren i Eidskog kommune på vei inn i Sverige natt til tirsdag. Han forteller at det utrangerte kjøretøyet på lasteplanet trolig var på vei til Øst-Europa for å få et nytt liv.

TIL OPPUSSING: Mercedesen  på lasteplanet var ifølge Granerud i Region Øst i Statens vegvesen svært dårlig sikret. Trolig skulle denne bilen pusses opp og få et nytt liv på veiene i Øst-Europa. Alle disse 12 dekkene var helt nedslitte og langt under god standard. Foto: Statens vegvesen.
TIL OPPUSSING: Mercedesen på lasteplanet var ifølge Granerud i Region Øst i Statens vegvesen svært dårlig sikret. Trolig skulle denne bilen pusses opp og få et nytt liv på veiene i Øst-Europa. Alle disse 12 dekkene var helt nedslitte og langt under god standard. Foto: Statens vegvesen. Vis mer

Politiet ble tilkalt og litaueren fikk beslaglagt førerkortet på stedet. Mannen vil bli anmeldt.

En dag tidligere, mandag kveld, ble nok en dødsfelle stoppet i samme område.

- Viktig arbeid - Dette var et vogntog med overlast og svært dårlige bremser. Heller ikke her var dekkene gode nok og ingen kjetting var satt på, noe som er påkrevd.

Mannen i 50-årene fra Øst-Europa fikk kjøreforbud inntil alle feil er rettet og det er trygt å kjøre videre.

Granerud forteller at vegvesenet ofte stanser slike kjøretøy og at kontroller er høyt prioritert.

MANGE MANGLER: Dette vogntoget som ble stanset på Magnormoen mandag hadde blant annet svært dårlige bremser, ingen kjetting og var overlastet. Foto: Statens vegvesen.
MANGE MANGLER: Dette vogntoget som ble stanset på Magnormoen mandag hadde blant annet svært dårlige bremser, ingen kjetting og var overlastet. Foto: Statens vegvesen. Vis mer

- Derfor er det jo så bra at vi får luket ut slike kjøretøy som disse to tilfellene her. Dette øker trafikksikkerheten vår, sier Granerud.

DÅRLIGE DEKK: Alle dekkene på vogntoget hadde dekkdybde som var langt under normalen, ifølge Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen.
DÅRLIGE DEKK: Alle dekkene på vogntoget hadde dekkdybde som var langt under normalen, ifølge Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen. Vis mer