Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte med dødelig promille i 7 mil

Det gikk hardt for seg i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann må nå svare for seg i retten etter at han ble tatt for å ha kjørt med en dødelig promille på 3,47 over en strekning på 70 kilometer.

Kjøringen foregikk ved lunsjtider en hverdag i oktober i fjor. Mannen skal ha vært på Vinmonopolet på Finnsnes i Troms og handlet brennevin, og deretter kjørt sju mil til Senjahopen. Lensmannen i Berg og Torsken fikk flere tips fra publikum som la merke til mannens kjøring.

- Vi rykket ut på bakgrunn av disse observasjonene, og pågrep mannen på hans bopel, sier lensmann Frank Magne Sletten til Nordlys.

Blodprøven viste 3,47 i promille.

- Med så høy promille må han ha vært mer bevisstløs enn bevisst. Vi regner dette som dødelig dose i normal forstand, men det er store individuelle forskjeller, sier avdelingsdirektør Per Trygve Normann i Folkehelseinstituttet.

Veien mellom Finnsnes og Senjahopen er flere steder både smal og svingete, og den trafikkeres blant annet av vogntog til og fra fiskeindustrien.

- Jeg vil gjette på at han var rimelig sløv og stiv i blikket, og bare fulgte det han trodde var veien, sier Normann.

Rettssaken mot mannen går i Senja tingrett onsdag. Politiadvokat Tor Børge Nordmo er aktor.

Nordmo kaller promillen for «unormalt høy», og sier det er sjelden man er borte i så høyt nivå. I strafferetten regnes alt over 1,5 som høy promille.

Mannen ønsker ikke å uttale seg om saken, men framholder at han ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen. Han skal heller ikke ha erkjent forholdet ovenfor politiet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!