Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte med «døden nær»-promille på 2,96 - slipper fengsel

Og det var ikke den første dommen for fyllekjøring. Fikk sekssifret bot.

 PROMILLE OVER 1,5:  Da forsvinner kritisk tenking og handlingsevne, ifølge nettleksikoner wikipedia. no. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
PROMILLE OVER 1,5: Da forsvinner kritisk tenking og handlingsevne, ifølge nettleksikoner wikipedia. no. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjåføren som ble promilletestet etter en utforkjøring i Brumunddal i juli 2012, slapp ikke unna med Riksadvokatens standard forelegg på 6000 kroner (promille 0,21-0,40) eller 10 000 kroner (0,41-0,50).

Over 0,51 promille bruker rettsvesenet regneformelen promille x registrert inntekt.

Og da kan det bli en dyr kjøretur med millioninntekt og 2,96 i promille.

Østlendingen forteller at Hedmarken tingrett har regnet ut boten til 135 000 kroner for en mann i 60-årene fra Ringsaker, som tidligere er dømt for fyllekjøring.

Slipper fengsel Han slipper likevel fengselsstraff og får tilbake førerkortet etter 2,5 år, ifølge dommen.

Forutsetningen for at tingretten har gjort fengselsstraffen betinget, er at mannen gjennomfører et såkalt promilleprogram - under tilsyn - for folk med alkoholprobemer.

«Organer som hjerte, hjerne og lever slutter å fungere når alkoholpromillen når 3, og død kan inntreffe», skriver nettleksikonet Wikipedia.

En halv flaske rødvin Mannen selv mente det var medisiner som måtte ha forårsaket den skyhøye promillen.

Han hevdet at han bare hadde drukket en halv flaske rødvin.

Men basert på politiets funn av tomme sprit- og ølflasker i bagasjerommet på bilen, festet ikke Hedmarken tingrett noen lit til medisinteorien.

Sånn før sommerferien og biltur utenfor kongerikets grenser - her er promillegrensene i de forskjellige landene i Europa. Og noter spesielt landene med 0,0 prosent-grense: Estland, Romania, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!