AVISER BYTTET UT  - Før leste folk aviser mens de satt i kø. Nå er det oftere elektroniske medier som tar oppmerksomheten bort fra kjøringen sier operasjonsleder Torger Stødle. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
AVISER BYTTET UT - Før leste folk aviser mens de satt i kø. Nå er det oftere elektroniske medier som tar oppmerksomheten bort fra kjøringen sier operasjonsleder Torger Stødle. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Kjørte med laptop i fanget

Mann (19) fikk kraftig bot etter å ha hatt en laptop i fanget samtidig som han kjørte bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Patrulje melder at de har stanset en 19 år gammel mannlig bilfører på Indre Kai som kjørte mot skiltingen og hadde en laptop som var slått på i fanget. Han fikk et forenklet forelegg på kr 4.200 kroner for forseelsen, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Økende problem
Den uvanlige hendelsen skjedde i 01.30-tida og viser tydelig at bruk av elektroniske apparater i bil er blitt et stort trafikkproblem, mener politiet.

- Vi har sett mer og mer av dette den siste tiden. Før leste folk aviser mens de satt i kø. Nå er det oftere elektroniske medier som tar oppmerksomheten bort fra kjøringen, sier operasjonsleder Torger Stødle til NRK.

Ifølge Stødle er forelegg på 4-5.000 kroner en vanlig reaksjon når bilførere er opptatt av andre ting enn kjøringen.

I veitrafikkloven heter det at enhver bruk, herunder all betjening av mobiltelefonens tastatur, samtale, mottak av anrop, mottak eller sending av melding eller tekst, er forbudt. Politiet kan også vise til en generell formulering om kravet til oppmerksomhet.

(NTB)