Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte ned bekjent etter krangel. Dømt til tre år i fengsel

Offeret måtte amputere foten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel mann er dømt til tre års fengsel for å ha kjørt på en bekjent etter en krangel. Fornærmede måtte amputere foten som følge av påkjørselen.

Hendelsen fant sted i februar 2015 da fornærmede ventet på en kamerat i en busslomme etter å ha kjørt over fjellet fra Øksnes i Vesterålen, ifølge NRK.

Han sto utenfor bilen og var i ferd med å sette seg inn igjen da 26-åringen kom kjørende, satte opp farten og kjørte rett i siden på bilen slik at fornærmede fikk beinet i klem i døra og foten ble klemt av.

Han fikk store blødninger, og dersom ikke kameraten hadde klart å stanse blødningen, kunne han ifølge dommen ha mistet livet på grunn av blodtapet.

Forut for konflikten hadde det vært en opphetet krangel mellom 26-åringen og fornærmede. Noen dager før hadde fornærmede skallet ned 26-åringen, noe retten mener kan ha vært grunnen til at tiltalte «hadde drapsforsett».

26-åringen er sterkt uenig i denne framstillingen og hevder at hendelsen skjedde fordi det var glatt på stedet.

I Vesterålen tingrett ble han dømt til tre års fengsel, en bot på 30 000 kroner og oppreisning på 150 000 kroner. Han ble også dømt til å miste retten til å kjøre bil for alltid.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media