Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte ned jente «fordi hun var meksikansk»

Siktet for hatkriminalitet, risikerer 25 års fengsel.

RISIKERER 25 ÅRS FENGSEL: Nicole Poole Franklin sitter fengslet i Iowa. Foto: Polk County Jail, AP/NTB Scanpix.
RISIKERER 25 ÅRS FENGSEL: Nicole Poole Franklin sitter fengslet i Iowa. Foto: Polk County Jail, AP/NTB Scanpix. Vis mer

En kvinne i USA risikerer 25 års fengsel etter at hun ifølge politiet med vilje kjørte på en latinamerikansk jente (14) og en mørkhudet gutt (12). Begge barna overlevde.

Ifølge politiet i Des Moines i Iowa i USA har hun innrømmet påkjørslene, skriver The Washington Post. Samme avis skriver at kvinnen innrømmet til politiet at hun bevisst kjørte på jenta fordi hun «trodde jenta var meksikansk»

Politiet ser på hendelsen som hatkriminalitet og mener barna ble ofre på grunn av deres hudfarge. Kvinnen er siktet for to drapsforsøk, skriver ABC News.

Hendelsen skjedde i Iowa 9. desember. Politiet mener kvinnen var full da hun satte seg bak rattet i SUV-en sin.

Rundt klokka 16 kjørte hun opp på fortauet og traff en mørkhudet 12 år gammel gutt. Hun forlot åstedet og fortsatte videre.

Omtrent en time seinere kjørte hun ned en latinamerikansk tenåringsjente.

Begge barna kom fra hendelsen uten store skader.

Videre kjørte hun til en bensinstasjon hvor hun ifølge politiet kastet gjenstander mot en butikkansatt og kom med rasistiske ytringer mot ham og andre kunder, ifølge nyhetsbyrået AAP.

Den 42 år gamle kvinnen sitter varetektsfengslet. Kausjonen er satt til en million dollar, tilsvarende nesten ni millioner kroner.

(NTB).