Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte om kapp med døden

KIRCHDORF: Felix Schneider (59) kjørte fra døden i St. Gotthard-tunnelen. Med kona Silvia (59) og datteren Ursula (35) som passasjerer, så han flammene slikke langs tunnelveggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ursula satt livredd i baksetet og så ilden som spiste seg fram i et uhyggelig tempo langs veggene og på selve veibanen, like fort som jeg kjørte. Kona så infernoet i speilet. Jeg konsentrerte meg bare om kjøringen. Jeg visste at det sto om livet, forteller Felix Schneider.

- Vi hadde et utrolig hell som slapp uskadde fra det. Det sto om sekunder, fortsetter han.

Familien hadde lagt ut på det som var ment å være en hyggelig dagstur til Tessin på den italiensk-sveitsiske siden av St. Gotthard-tunnelen.

Alt var normalt ved innkjørselen til den nesten 17 kilometer lange tunnelen. Da familien hadde passert skiltet som viste at de hadde en kilometer igjen, så han en annen bilist som bråbremset og satte på varselblinkerne hundre meter lenger framme.

- Plutselig så jeg knapt bilen, heller ikke lastebilen lenger framme. Jeg registrerte bare at lastebilen sto i brann. Tunnelen var plutselig full av røyk. I veikanten viftet og ropte noen at vi måtte snu, forteller Schneider.

En tysker som kom bak oss stanset, steg ut av bilen og spurte fortvilt om det ikke fantes sikkerhetsinnretninger i tunnelen.

Før Schneider rakk å svare, ble røyken enda tykkere. Han greide å snu bilen, en Ford Cougar, og startet flukten nordover i dødstunnelen i siste øyeblikk. Lykkelig over å ha berget livet, spør Felix Schneider seg dagen derpå om hvorfor det tok så lang tid før det ble slått alarm.

- Jeg hadde radioen på under hele flukten. Det virket som en evighet før den første meldingen kom. Vi var kommet minst fem kilometer nordover da politiet brøt inn i sendingen. Schneider rister på hodet.

Den sveitsiste ingeniøren har oppsøkt politiet i Uri etter tunnelkatastrofen.

REDDET LIVET: Felix Schneider og kona Silvia trygt hjemme etter tunnel-marerittet i St.Gotthard.
Hele Norges coronakart