Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte over og slepte med seg Susanne (15) - fikk 30 dagers betinget fengsel

Dommen falt i dag.

HILSTE PÅ HVERANDRE: Susanne Auke hilste tidligere i uka på kvinnen som nå er dømt for å ha kjørt på og slept henne med seg over 4,4 kilometer. Treffet foregikk i vennlige former. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
HILSTE PÅ HVERANDRE: Susanne Auke hilste tidligere i uka på kvinnen som nå er dømt for å ha kjørt på og slept henne med seg over 4,4 kilometer. Treffet foregikk i vennlige former. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som kjørte over og slepte med seg Susanne Auke (15) over flere kilometer for to år siden, er i Drammen tingrett dømt til 30 dagers betinget fengsel. Dermed slipper hun å sone etter den mye omtalte ulykken, melder Aftenposten.no.

Hun vedtok dommen på stedet.

Den 29-årige kvinnen er dømt for uaktsom kjøring, og for å ha forlatt en hjelpeløs person, samt ikke å ha varslet om ulykken med en gang hun burde ha blitt klar over hva som var skjedd.

Frikjent for pillebruk Hun er imidlertid frikjent på andre alvorlige tiltalepunkter, som å ha påført et annet menneske stor skade, og for å ha tatt beroligende medisiner etter ulykken. Erstatningskravet som var fremmet, er hun også frikjent for, i og med at hun ikke ble dømt for legemsbeskadigelse.

Kvinnen er dømt til kjøreforbud i halvannet år - men på grunn av at politiet tok beslag i førerkortet fram til jul 2009, er det nå bare et år igjen til hun kan ta førerprøven på ny.

Det mest alvorlige punktet, å ha påført Susanne skade, hadde en strafferamme på inntil tre års fengsel - men tingretten kom altså til at kvinnen ikke kunne dømmes for dette.

Aktors påstand var 60 dagers fengsel, hvorav 30 dager betinget, samt utestengelse fra bilkjøring i tre år.

Påkjørt to ganger Det var 18. juni 2009, på siste skoledag før sommerferien, at den da 13-årige Susanne først ble påkjørt av en lastebil, og deretter kjørt over og slept med av den nå dømte kvinnens bil i Slemmestad i Buskerud.

Kvinnen oppdaget ingenting før hun var hjemme i nabokommunen, 4,4 kilometer unna, da hun så en sko under bilen. Hun valgte imidlertid ikke å varsle politiet med en gang, men ringte isteden sin mann og tok beroligende piller.

Først da mannen kom hjem og så hva som var skjedd, ble politiet varslet.

18. JUNI 2009: Ambulansepersonell jobber på spreng for å redde Susanne Aukes liv, etter at hun ble funnet under personbilen til høyre. Foto: TOR KEISER
18. JUNI 2009: Ambulansepersonell jobber på spreng for å redde Susanne Aukes liv, etter at hun ble funnet under personbilen til høyre. Foto: TOR KEISER Vis mer

Susanne fikk omfattende skader og har vært igjennom en lang rehabiliteringsprosess, blant annet måtte hun lære å gå igjen. Hun sliter fremdeles med seinskader.

Mild påstand Den nå 15-årige jenta har imidlertid gitt uttrykk for at hun ikke ønsker noen streng straff for den nå dømte kvinnen. Og aktor Monica Hanøs påstand var da også relativt mild, delvis på grunn av det sympatiske inntrykket 29-åringen ga i retten.

- Hun er ikke den typiske kriminelle som vi vanligvis forbinder med en straffesak, sa Hanø.

Grunnen til at det har tatt hele to år å få til en fellende dom i saken, skyldes at politiet ønsket å avvente de endelige legerapportene, som først forelå i fjor høst.

Det er foreløpig ikke klart hvorvidt statsadvokaten ønsker å anke dommen.

LÅ IGJEN: Susannes sykkel og sko lå igjen på ulykkesstedet. Foto: TOR KEISER
LÅ IGJEN: Susannes sykkel og sko lå igjen på ulykkesstedet. Foto: TOR KEISER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media