Kjørte på holme og druknet

KRISTIANSAND (Dagbladet): En mann i 30-åra omkom og seks ble skadd da en fritidsbåt kjørte på holmen Lille Timlingen ved Bragdøya i 03.30-tida natt til lørdag. Ulykken skjedde i Byfjorden i Kristiansand, 10 minutters båttur fra Kvadraturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dracoen på 21 fot sank ikke umiddelbart etter grunnstøtingen, men skadene var så store at den gikk ned etter kort tid. Bare en av de sju om bord hadde flytevest på.

En av passasjerene fikk ringt nødnummeret med mobiltelefonen. Etter en snau halvtime ble de overlevende plukket opp av losbåten. De seks slapp fra ulykken med brudd- og slagskader, som de er behandlet for ved Vest-Agder Sentralsykehus.

Først da alle var om bord i losbåten, oppdaget de overlevende at en person manglet. Losbåten, politibåten, luftambulansen og brannvesenet deltok i rednings- og leteaksjonen. Lørdag morgen ble den omkomne funnet på 11 meters dyp.

Høy fart?

Natten var skyet og mørk, men det var ikke dårlig vær. Den 21 fots Draco-båten la ut fra Fiskebrygga i Kristiansands restaurantstrøk, og gikk altså på holmen få minutter senere mens båten var på vei vestover. Målet var en av småbåthavnene på fastlandet i bydelen Vågsbygd.

Foreløpig er omstendighetene rundt ulykken usikre. Men politiførstebetjent Arild Sørensen ved Sentrum politistasjon i Kristiansand sier at skadene på båten var så store at farten kan ha vært stor etter forholdene i grunnstøtingsøyeblikket. Det er rutinemessig tatt blodprøve av alle som var med i båten.

Farvannet er relativt trangt i området, der lokale båter ofte suser forbi Kystkultursenteret på Bragdøya i høy fart.

Overbord i Risør

I Risør mellom byen og Stangholmen var det to båtuhell i natt. Ved midnatt tippet en 12 fots jolle over, slik at fem personer ramlet i sjøen. De ble plukket opp etter relativt kort tid.

Ved 04-tida falt sju personer i vannet etter et uhell med en annen båt. De ropte etter hjelp og ble plukket opp av rutebåten mellom Risør og Stangholmen etter omlag 20 minutter.