KJØRTE NED HUND:  Knut Alfred Myren tok Dagbladet med til veistrekningen der hunden ble påkjørt. Hendelsen utløste en betent krangel med politiet. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
KJØRTE NED HUND: Knut Alfred Myren tok Dagbladet med til veistrekningen der hunden ble påkjørt. Hendelsen utløste en betent krangel med politiet. Foto: Erling Hægeland / DagbladetVis mer

Kjørte på hund og har kranglet med politiet siden

Mener politiet tok side i en sak der de egentlig skulle mekle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Knut Alfred Myren var på vei hjem til Våler i Solør da han kjørte på hunden langs en veistrekning i Hedemark i april i fjor.

Da Dagbladet møtte ham hjemme i stua i går, bladde han engasjert i brevene og notatene som dokumenterer etterspillet. Myren krevde nemlig erstatning fra hundeeieren for skadene på bilen, hunden hadde gått løs i båndtvangperioden.

- Jeg husker at det plutselig løp to hunder ut i veien, og jeg kjørte på den ene. Jeg pratet da med hundeeier som sa at han hadde forsikring og kunne gjøre opp for seg, sier Myren til Dagbladet.

Kravet om erstatning ble imidlertid avvist noen uker seinere. Hundeeieren ringte og sa at han hadde snakket med politiet, som rådet ham til å la kravet ligge.

- Så har det gått telefoner og brev fram og tilbake mellom meg og lensmannen, sier Myren. - Politiet var helt og holdent på hundeeierens side, fortsetter han.

- Brøt veitrafikkloven I et brev til Myren skriver politiførstebetjent Håkon Brenna ved Åsnes lensmannskontor at han rådet hundeeieren til ikke å betale erstatningen.

- Jeg sa også til hundeeieren at han fikk informere bilføreren om at han hadde brutt veitrafikkloven ved ikke å ta kontakt etter trafikkuhell, skriver Brenna i brevet til Myren.

Myren hevder derimot at han snakket med hundeeieren, og at han i motsetning til det som står i brevet, gikk ut av bilen for å føre samtalen.

- Det har jeg vitner på. Det er tydelig at vedkommende har fått feil informasjon, men jeg synes det er rart at politiet stiller opp og tar side med en part i en sak som denne, sier Myren.

I brevene fra politiet nevnes ikke det at hunden gikk løst med ett ord. Gjentatte ganger nevnes det derimot at Myren brøt loven ved ikke å oppgi personalia til hundeeier etter hendelsen.

Oppfattet samtale som trussel Politiførstebetjent Brenna sier til Dagbladet at politiet bare har opptrådt som mekler i denne saken.

- Det er stikk motsatt. Jeg ble oppringt uoppfordret av politiet der de sa at jeg hadde en dårlig sak som jeg ikke burde gå videre med. Det oppfattet jeg som en trussel, sier Myren.

Saken mot hundeeieren har han lagt fra seg. Måten politiet håndterte saken på, er han derimot oppgitt over.

- Jeg blir litt forbannet oppe i det hele. Jeg sitter igjen med en mistillit til hele etaten, sier Myren.

- Ikke se på saken Saken mellom Myren og hundeeieren var også oppe for konfliktrådet etter brevvekslingen med politiet. I et brev opplyser rådet at saken er avsluttet ettersom det var umulig å få kontakt med hundeeier.

- Erstatningen bryr jeg meg ikke om, men det er merkelig at politiet kan oppføre seg slik, sier Myren.

Politiførstebetjent Brenna frarådet Dagbladet å se på saken, og sier det er blitt en lei sak for lensmannskontoret.

- Politiet har her bare opptrådt som mekler i det som ikke var en politisak. Målet var å mekle, og partene er informert om loven, sier Brenna.

- Jeg får se hva som skjer nå, så får jeg vurdere en anmeldelse, sier Knut Alfred Myren.

 OPPRØRT:  Knut Alfred Myren blar engasjert i dokumentene han har samlet sammen etter å ha kranglet med politiet i over et år. Brevene fra politiet viser at de tok side i saken, mener han. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
OPPRØRT: Knut Alfred Myren blar engasjert i dokumentene han har samlet sammen etter å ha kranglet med politiet i over et år. Brevene fra politiet viser at de tok side i saken, mener han. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer