Kjørte på land - igjen

Den tidligere luksusbåten til finanskjendisen Thomas Øye gikk på grunn i Oslofjorden i helga. Det er andre gang på snart tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKER (Dagbladet): Båtfolket i Oslofjorden som Dagbladet har snakket med, karakteriserer den 48 fot lange Fairline Targa som en perle på fjorden. Det finnes bare 3- 4 tilsvarende båter i Norge.

Mangler ingen ting

- Båten var på sin første tur etter vinteropplaget og ikke noe av navigasjonssystemet var satt inn. Det var mørkt, og vi så ikke holmen til tross for at vi kjenner farvannet godt, sier den ulykkelige eieren av båten til Dagbladet. Båten, som heter «Cassandra», har all tenkelig luksus om bord, ifølge salgsprospektet. Fullt utstyrt kjøkken, to store bad, marineblå hudsalong med tepper i kremfarger, silketrekk på alle senger, badeplattform og komplett tv- og stereoanlegg er en del av komforten om bord. Utstyr som satellittnavigasjonssystem, ekkolodd og autopilot med radarkartplotter har ikke forhindret båten i å gå på skjær og holmer to ganger.

Spesiell historie

Båten, som ble kjøpt av rederarvingen Kurt Mosvold for 3,1 millioner, er nylig lagt ut til salgs med en prisantydning på nær 3,4 millioner kroner. Med to havarier på båtens rulleblad håper dagens eier at han i det minste kan få det han selv ga for båten.

«Cassandras» spesielle historie startet med at hun ble kjøpt av finansakrobaten Thomas Øye på slutten av 90-tallet.

Finansmannen er mest kjent for å skylde millioner av kroner til banker og privatpersoner. Båten var også heftet med store lån.

Da Øye traff et skjær i Vestfold sommeren 2000, hevdet han hardnakket at han hadde kjørt på en flytende tømmerstokk. Politiet mente noe annet.

Regninga for de omfattende skadene endte på rundt 700 000 kroner, penger som Øye ikke hadde. Det endte med at Mosvold, som Øye skyldte penger, overtok båten. Regningene ble betalt og Mosvold solgte båten til dagens eier.

- Forfølger meg

Da Dagbladet ringte Mosvold for å høre om han var eier av båten, spurte han lettere oppgitt om båten var i trøbbel igjen.

- Jeg eide båten, så den aldri, men likevel forfølger den meg stadig, sier Mosvold.

De tre om bord, den 48 år gamle eieren, svogeren hans og en kompis, kom uskadd fra ulykken. Båten holdt liten fart i forhold til de 33 knopene den presterer. Den traff Kråkholmen ved Asker i Oslofjorden, og ingen kan klandres for ulykken, opplyser politiet.

PÅ'N IGJEN: Lørdag kveld braket millionbåten opp på land på Kråkholmen i Asker. Mågerø verft fikset båten sist. Nå får de kanskje et nytt oppdrag.