Kjørte på skjær - blåste rødt

Forskningsbåten G.O.Sars med et mannskap på 22 gikk i dag på et skjær utenfor Vardø. Seks timer seinere blåste kapteinen rødt i politiets alkometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lav fart kjørte det 16 000 tonns tunge skipet på skjæret Flua. Det er et godt merket skjær som har hatt flere grunnstøtinger de siste årene.

- Klokka 08 gikk båten på skjæret. Klokka 14 blåste kapteinen rødt i vårt alkometer. Vi har tatt en blodprøve og venter resultatene av den, sier vaktsjef Øystein Furu i Vardø-politiet.

Sola i ansiktet

Skjærkollisjonen var udramatisk og båten fikk ingen skader. Da vannstanden hadde steget, ble skipet dratt av med hjelp fra et redningsfartøy.

Den 56-årige kapteinen vedkjenner å ha drukket 4-5 halvlitere med pils kvelden før, men sier at dette ikke var en medvirkende årsak til grunnstøtinga.

- Det var sollys midt i mot og jeg var en liten tanke uoppmerksom, sier han til Dagbladet.no.

- Jeg følte meg overhodet ikke beruset.

Høyere promille til sjøs

Det kjente forskningsskipet G.O.Sars var på vei ut på oppdrag for å forske på fiskeyngel i Barentshavet. Noen timer forsinket forlot de havna i Vardø i kveld. Eieren er Havforskningsinstituttet i Bergen.

- Tror du dette får noen konsekvenser for deg?

- Nå må vi avvente resultatet fra blodprøven, men det vil overraske meg stort hvis jeg har en ulovlig promille. Dette får nok ingen konsekvenser, sier kapteinen.

Politiets alkometer slår ut ved 0,5 promille. For fartøy av denne typen er promillegrensa 1,4.