Kjørte rett i do

SOFIEMYR (Dagbladet): Leddbussen smadret bensinstasjonen og havnet rett i toalettet. Mens takplatene raste ned, berget ekspeditør Stian Paulsen ut fire gotterikjøpende barn fra Hydro Texaco-butikken. Utenfor ble han møtt av et nytt sjokk: Blødende vaklet hans egen mamma og lillesøster ut av rutebussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Heldigvis gikk det bra med mamma og Marie. De hadde bare fått kuttskader. Begge to ligger til observasjon på sjukehuset, men kommer ut i dag, forteller Stian Paulsen (18) på trappa hjemme i Harald Hårfagresvei på Sofiemyr i Oppegård utenfor Oslo.

- Jeg er fortsatt litt skjelven, medgir unggutten.

Fire lettere skadd

Fire av de åtte passasjerene ble lettere skadd under kollisjonen. Verst gikk det ut over en 59 år gammel kvinne som ble brakt til Ullevål med hjernerystelser og ankelbrudd.

Den fortvilte bussjåføren fortalte til politiet at gasspedalen hadde hengt seg opp da han skulle kjøre ut fra en holdeplass like ovenfor Hydro Texaco-stasjonen på Sofiemyr.

Han fikk ikke bremsene til å virke, og styrte derfor over veien og inn på bensinstasjonen.

- Bussen traff veggen til vaskehallen i ei fart på nærmere 50 km/t. Dette kunne gått langt verre, opplyser skadestedsleder Atle Lunde.

Rema-ansatt Wagar Ahmed så ulykken gjennom vinduet i butikken.

- Smellet var forferdelig. Jeg fryktet det verste, men ble glad da jeg så kompisen min, Stian, komme ut. Tenk om han hadde sittet på do, sier Ahmed og peker på det smadrede toalettet i vaskehallen.

Kameraten Stian Paulsen (18) trodde bensinstasjonen var utsatt for en eksplosjon da bussen knuste bygningen.

Taket revnet

- Jeg var aleine på jobb og holdt på å prise varer. Først smalt det. Så begynte taket å revne. Over rekvisitaavdelingen løsnet et stort flak, som traff golvet med et brak, forklarer Stian Paulsen.

Jeg tenkte bare på å få ut de fire ungene i butikken. Var redd for at de skulle bli knust av taket. Men utgangsdøra hadde kilt seg fast. Jeg fikk hjelp av en mann, som til slutt sparket opp døra slik at vi kom oss i sikkerhet, sier den unge ekspeditøren

- Ganske skummelt, men Stian var flink, forteller Hans Erik Høgmann (14), som handlet lørdagsgodt sammen med sine to småsøsken da kaoset oppsto.

Spesiell sak

Direktør Kjell Knarbakk i Norgesbuss sier til Dagbladet at han ikke kjenner til at selskapet har hatt tilsvarende problemer med noen av sine øvrige busser.

- Dette er en spesiell sak, der vi nå avventer politiets undersøkelser og sjåførens forklaring før vi kan gi ytterligere kommentarer, sier direktør Kjell Knarbakk.

«Smellet var forferdelig. Jeg fryktet det verste. Tenk om han hadde sittet på do!»

HELL I UHELL: Til alt hell satt ingen på toalettet da rutebuss 81A fra Sofiemyr til Solli banet seg vei gjennom veggen på Hydro Texaco-stasjonen på Sofiemyr i Oppegård i går formiddag.