Kjørte rett i fella

Først ble bilforhandleren frastjålet to Mercedeser til nesten én million kroner. Deretter ble han tilbudt å kjøpe bilene tilbake av de ubeskjedne tyvene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bilene var nettopp tatt inn til landet, og sto hos en bilforhandler i Oslo da tyvene slo til i starten av juni. En av bilene ble ifølge politiet startet med nøkkel, mens det er uklart hvordan de fikk startet den andre.

De to modellene, en C180 2001-modell og en SL-modell kabriolet fra 1996, hadde en samlet verdi på 896000 kroner.

Forlangte 50000

Like etter tyveriet ble forhandleren kontaktet av de samme «kundene», som tilbød ham å kjøpe bilene tilbake. Dagbladet får opplyst at tyvene forlangte 50000 kroner for de to Mercedes-modellene. Tyvene mente forhandleren da kunne tjene raske penger, fordi han uansett ville få dekket bilenes verdi av sitt forsikringsselskap, Gjensidige.

Men forhandleren lot seg ikke friste, og tok i stedet kontakt med Gjensidige. Forsikringsselskapet fikk avtalt et møte med de tre tyvene, som kort tid etter ble pågrepet.

- Dette er en ganske frekk metode. De tre har mer eller mindre erkjent de faktiske forhold, og er nå løslatt, sier politiadvokat Tor Henning Knudsen ved Grønland politistasjon. De tre er siktet for tyveri av bilene og medvirkning til heleri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer