Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte rett inn i folkemengde og drepte tre etter familiedrama

Fem kritisk skadd i Melbourne. Politiet: - Ikke terrorangrep.

FLERE DREPT: Tre omkom og flere ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Melbourne i Australia fredag. Foto: Luke Costin / AP / NTB scanpix
FLERE DREPT: Tre omkom og flere ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Melbourne i Australia fredag. Foto: Luke Costin / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australsk politi er nå sikre på at sjåføren som kjørte rett inn i en folkemengde i storbyen Melbourne fredag og drepte tre mennesker og skadde 15, ikke er knyttet til terrorvirksomhet.

Den 26 år gamle sjåføren, som ble pågrepet etter å ha blitt truffet av politiskudd i armen, ble jaktet av politiet etter et familiedrama tidligere på dagen.

Han var ettersøkt for å ha knivstukket en venn av sin mor, og deretter kidnappet en en kvinne, skriver Melbourne-avisa Herald Sun.

The Australian skriver at fem av de 15 som ble kjørt til sykehus er kritisk skadd - blant dem to småbarn.

De omkomne i bilmassakren i handlestrøket Bourke Street Mall i sentrum av Melbourne, er et 10 år gammelt barn og en kvinne og mann i 30-årene.

Det var ved 13.45-tiden at personbilen kjørte rett inn i folkemengden.

Sjørføren ropte og skrek

Da hadde politiet allerede fått meldinger om en sjåfør i bare underbuksa som ropte og skrek til fotgjengere i området.

Etter å ha kjørt mange runder i en rundkjøring, styrte han bilen rett inn i folkemengden.

Videoopptak som er delt på Twitter viser at bilen kjørte rundt i gatene i storbyen og at den traff flere fotgjengere i en gågate. Bilder fra et nyhetshelikopter viser flere væpnede politimenn i området der påkjørslene fant sted.

Opptaket viser at politiet undersøker en rød totalskadd rød bil, og at en mann ligger på bakken i håndjern.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling