- Kjørte rundt med hagle i bilen, PST fryktet terror på norsk jord

Brødrepar og familiefar terrortiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet får bekreftet at tiltalen i en større terroretterforskning er klar.

- Vi kommenterer ikke tiltalespørsmål før avgjørelsen er forkynt for de impliserte, sier  statsadvokat Jan Glent ved Det nasjonale statsadvokatembete til Dagbladet.

De tre tiltalte er de to brødrene Visar (25) og Valon (28) Avdyli, som ble pågrepet i en leilighet i Bærum 27. mai i fjor, og den norsksomaliske familiefaren Djibril Abdi Bashir (30) bosatt i Oslo. De tre ble pågrepet og siktet etter en omfattende etterforskning - den mest omfattende som har vært ført mot nordmenn som skal ha kriget i Syria.

PST mener at de den eldste broren, Valon, og den norsksomaliske Bashir har kjempet for terrorgruppa IS i Syria. De to skal ha reist til Syria på vårparten 2013.

PST mener lillebroren har kjøpt utstyr som skulle sendes til den tredje broren, avdøde Egzon Avdyli i Syria. Dagen før han ble pågrepet skal lillebroren ifølge tiltalen ha kjørt rundt i Bærum med skremmende bagasje i bilen: en avsagd hagle, en pistol og ammunisjon.

Bilder med Vasquez Utstyret skal ha ifølge tiltale ha blitt kjøpt inn ved to butikker på Østlandet, og omfattet våpendeler, stridsvest, ørkenfarget kamuflasjejakke, camelback, ullundertøy, kikkertsikte til om lag 10 000 kroner, våpenlykt, sko og hansker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.