Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte selv til politiet og sa han hadde skutt kamerat (33)

Antatt drapsmann (35) meldte seg for politiet i Grimstad via callinganlegget.

KJØRTE TIL POLITIET: En mann i 30-årene kjørte selv til politiet i Grimstad og varslet at han hadde skutt en mann. Han meldte fra via politiets callinganlegg. Mannen på bildet er bilberger og har selvsagt ikke noe med drapssaken å gjøre. Foto: Sondre Steen Holvik/Dagbladet
KJØRTE TIL POLITIET: En mann i 30-årene kjørte selv til politiet i Grimstad og varslet at han hadde skutt en mann. Han meldte fra via politiets callinganlegg. Mannen på bildet er bilberger og har selvsagt ikke noe med drapssaken å gjøre. Foto: Sondre Steen Holvik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du informasjon, bilder eller tips i denne saken? Kontakt Dagbladet på 24 00 00 00, 2400@db.no eller 2400 (MMS/SMS).

GRIMSTAD/OSLO (Dagbladet): En 33 år gammel mann ble skutt og drept i en leilighet i Grimstad i ettermiddag.

En 35 år gammel mann kjørte selv til politiet og meldte seg. Han er pågrepet og siktet.

Dagbladet har snakket med bekjente, som bekrefter at drapsofferet og den antatte drapsmannen er nære venner.

Åstedet skal ha vært den antatte drapsmannens leilighet.

- Klokka 15.14 kontaktet en person politiet via callingssystemet til politistasjonen i Grimstad. Personen opplyste at han hadde skutt en person, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

- Som følge av dette hadde vi full utrykning til en navngitt adresse. Der ble den omtalte personen funnet skutt. Personen var død da politiet kom til åstedet, sier Lauvnes.

Jourhavende politijurist Julie Møller Digre bekrefter at skyteepisoden skjedde inne i et hus i et rolig nabolag i Grimstad.

- En mann i 30-åra er pågrepet for drapet. Politiets teknikere er nå på stedet og vi setter i gang avhør med vitner i området, sier Møller Digre til Dagbladet.

- Har dere grunn til å tro at det var vitner til hendelsen?

- Vi har vitner, men jeg har ingen kjennskap til om de var vitne til selve hendelsen. Det skjedde inne i et hus, men det er jo mye folk på farten 17. mai, så vi får se, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Den pågrepne skal være kjent for politiet fra tidligere forhold. Etter det Dagbladet erfarer bodde ikke offeret på adressen der han ble funnet drept.

Politiet har satt i gang både teknisk og taktisk etterforskning.

FUNNET DREPT: Politiet rykket ut til leiligheten i nærheten av Grimstad sentrum, og fant der den drepte mannen. Foto: Elisabeth Grosvold
FUNNET DREPT: Politiet rykket ut til leiligheten i nærheten av Grimstad sentrum, og fant der den drepte mannen. Foto: Elisabeth Grosvold Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media