UAKTSOM: Denne 17-åringen mistet lappen i går etter å ha kjørt uaktsomt mellom biler på Fredrikstadbroen. Foto: Utrykningspolitiet.
UAKTSOM: Denne 17-åringen mistet lappen i går etter å ha kjørt uaktsomt mellom biler på Fredrikstadbroen. Foto: Utrykningspolitiet.Vis mer

Kjørte sikksakk mellom biler - mistet lappen

17-åring mistet sertifikatet og ble anmeldt for svært uaktsom kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utrykningspolitiet (UP) i Østfold kjørte i går over Fredrikstadbroen og fikk filmet en 17-åring på en lett motorsykkel som kjørte sikksakk mellom flere kjørefelt og biler.

- 17-åringen ble stoppet, fratatt førerkortet og ble anmeldt for svært uaktsom kjøring, sier distriktsleder i UP Stein-Olaf Røberg til Dagbladet.

Fredrikstadbroen er en flaskehals for trafikken i Fredrikstad. Broen har et kjørefelt i hver retning pluss et kollektivfelt som kan brukes av de med flere personer i bilen. Føreren skal ha byttet felt ofte og kjørt sikksakk mellom biler på vei østover.

- Det er mye motgående trafikk på denne broen, så dette er ikke stedet for slik kjøring, sier Røberg.

Det var Fredrikstads Blad som først omtalte saken.

Opprettet sak 17-åringen er nå anmeldt av politiet for svært uaktsom kjøring og vil bli framlagt et forelegg. Nå er det opp til føreren om han vil vedta dette eller ikke.

- Om han ikke vedtar forelegget vil saken bli tatt til retten, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Paul Horne til Dagbladet.

Det er uklart hvor lenge tenåringen må gå uten sertifikat.

Røberg i UP kunne ikke gi ut videoen fra hendelsen, men forteller at de har mange eksempler på slike episoder.

Flere drept Utrykningspolitiets tall fra i sommer avslørte at flere ble drept i trafikken i år enn i fjor.

1188 førerkort ble beslaglagt i juni og juli 2013 på grunn av fart, sammenlignet med 1113 i 2012, en økning på 7 prosent. 49 personer mistet førerkortet på grunn av kjøreatferd i sommermånedene i år sammenlignet med 45 beslagleggelser i juni og juli 2012.

Tidligere denne uka viste Dagbladet hvordan en lastebilsjåfør fra Nordland holdt på å havne i en frontkollisjon med en annen lastebil.

- Det er helt høl i hodet at en slik sjåfør er på veien, sa den lokale sjåføren til Dagbladet.

Mandag anmeldte han den livsfarlige trafikkepisoden til Helgeland politidistrikt