SIER UNNSKYLD: Arnold Demoski sier han ikke husker noe av hendelsene i Iditarod som han er mistenkt for å stå bak. Foto:  Kyle Hopkins/KTUU.com via AP
SIER UNNSKYLD: Arnold Demoski sier han ikke husker noe av hendelsene i Iditarod som han er mistenkt for å stå bak. Foto: Kyle Hopkins/KTUU.com via APVis mer

Kjørte skuter inn i to hundespann og drepte hund

- Jeg husker ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) : 26 år gamle Arnold Demoski fra Alaska ber nå om unnskyldning for at han kjørte snøskuteren sin inn i to hundespann som deltok i hundesledeløpet Iditarod.

- Jeg husker ikke hva som hendte, sier 26-åringen til KTUU-TV.

Han ble arrestert i går, mistenkt for overfall, for å ha satt andre i fare, for hensynsløs kjøring og for seks andre lovbrudd.

Politiet mener han kjørte inn i de to hundespannene med vilje.

- Har det ille
I et intervju med KTUU-TV forteller han at han kom hjem fra en kveld med høyt alkoholkonsum da han kjørte på to konkurrerende hundespann, deltakerne Aliy Zirkle og Jeff King, tidlig lørdag morgen.

En av Kings hunder døde i sammenstøtet og minst to andre hunder ble skadd.  

Arnold Demoski forteller at han hørte hva som var skjedd under løpet da han våknet søndag. Han gikk da ut og sjekket snøskuteren sin.
Da han så at skuteren var skadd og dessuten dekket av rustfargede flekker forsto han at det var han som var skuterdesperadoen.

- Jeg vil bare si jeg er lei for det, sier Demoski.

Rundt åtte kilometer utenfor sjekkpunktet Kokukuk, traff snøskuteren sleden til Aily Zirkle i sida.

Han skal ha snudd flere ganger og kommet tilbake til henne før han kjørte av gårde, opplyser en talsmann for politiet.

En av hundene i hundespannet hennes ble skadd, men skadene er ikke livstruende.  Aily Zirkle opplevde situasjonen som svært skremmende.

-Jeg har det virkelig ille. Noen forsøkte å drepe meg med en snøskuter, sier hun på en video som er publisert på Iditarods nettside.

Hund døde
Likevel gikk det verre med Jeff King, som kjørte et stykke bak Zirkle.

Hundespannet hans ble truffet bakfra av snøskuteren. Den tre år gamle hunden Nash døde i sammenstøtet. To andre hunder ble alvorlig skadd, men overlever trolig.

King forteller at snøskuteren så vidt bommet på ham og sleden hans, men traff hundene med stor fart. Det virket ikke som det var et uhell, sier han.

- Det virket som det var noe som ble gjort for å tøffe seg, mener han.

MISTET EN HUND:  Iditarod-deltaker Jeff King fikk en av hundene sine drept, da en 26-åring kjørte inn i hundespannet hans bakfra. Foto: AP Photo/Al Grillo/NTB Scanpix
MISTET EN HUND: Iditarod-deltaker Jeff King fikk en av hundene sine drept, da en 26-åring kjørte inn i hundespannet hans bakfra. Foto: AP Photo/Al Grillo/NTB Scanpix Vis mer