Kjørte to mil i stjålet bergingsbil med buss på slep

Store materielle skader.

VILL FERD: Denne bergingsbilen med bussen hengende bak ble tatt ut på en hemningsløs ferd av to menn i natt. Foto: Tor Andre Johannessen
VILL FERD: Denne bergingsbilen med bussen hengende bak ble tatt ut på en hemningsløs ferd av to menn i natt. Foto: Tor Andre JohannessenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i 20 årene brøt seg i natt inn i en bilbergingsbil som sto parkert utenfor Shell-stasjonen i Røldal i Hordaland.

Bak bergingsbilen hang det en buss, som hadde blitt plukket opp etter et motorhavari. Det stoppet ikke de to mennene fra å starte motoren og kjøre ut på E 134.

De to kjørte bilen omtrent to mil før de stoppet. Bussen slang frem og tilbake under turen, og traff både autovern og tunnelvegger. Underveis krasjet også bussen inn i bergingsbilen.

Daglig leder Ove Turtveit i Røldal Bilberging sier turen endte med store materielle skader.

- De kjørte med hjulene på bussen nedpå veien. Bussen ble kastet fra side til side og tok med seg autovernet langs veien, sier Turtveit til Haugesunds Avis.

Etter hvert heiste tjuvene opp bussen, uten at det begrenset skadene noe særlig. Da ble bussen så høy at den tok oppi taket av Røldaltunnelen.

Politiet sporet opp og pågrep de to mennene på en hytte. De er blitt fraktet til Odda, hvor politiet har innhentet blodprøver og har igangsatt avhør.

Turtveit har vært i bilbergingsbransjen i 30 år og har aldri opplevd noe lignende.  

- Jeg må klype meg selv i armen for jeg tror nesten ikke at det er sant. At de kom seg så langt uten å skade noen er helt utrolig. Veiene her er glatte nå, så det kunne ha gått veldig mye verre, forteller Turtveit til NRK.