Været herjer:

Kjørte ut med sommerdekk

Været fortsetter å by på uventede utfordringer over store deler av Sør-Norge.

KJØRTE UT: En mann på Ringerike, i nærheten av Hønefoss, kom dårlig forberedt på veien, og må så langt bøte med førerkortbeslag. Foto: Ole Edvin Tangen
KJØRTE UT: En mann på Ringerike, i nærheten av Hønefoss, kom dårlig forberedt på veien, og må så langt bøte med førerkortbeslag. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sterke vindkast og tidvis svært utfordrende værforhold har herjet over hele Sørlandet de siste to dagene.

Uværet trekker seg sakte, men sikkert bort fra området, og andre steder i landet vil trolig bli nye ofre. Særlig Oslo og øvrige deler av Østlandet ser ut til å være utpekt.

Kjørte ut med sommerdekk

Selv om Østlandet fram til nå er blitt spart for den aller mest kraftige vinden, har til gjengjeld glatte kjøreforhold og tidvis snøbelagte veistrekninger ført til at flere førere mistet kontrollen.

På Ringerike endte ferden til en mann i 50-åra godt ned i grøfta. Bilder viser stedvis snø på strekningen og tilsynelatende glatte veier.

- Bilen som kjørte ut har sommerdekk, skriver Sør-Øst politidistrikt på X/Twitter litt etter klokka 17.30.

Mannen fikk i anledningen beslagtlagt førerkortet sitt. Ingen skal ha kommet til skade i sammenstøtet.

Utfordringer

Flere av politidistriktene i Sør-Norge har måttet rykke ut til ulykker som følge av værrelaterte forhold iløpet av dagen.

SNØ: Området rundt Hønefoss og andre deler av Østlandet har opplevd stedvis snø gjennom lørdagen. Her fra ulykkesstedet. Foto: Ole Edvin Tangen
SNØ: Området rundt Hønefoss og andre deler av Østlandet har opplevd stedvis snø gjennom lørdagen. Her fra ulykkesstedet. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer

En bil snurret ved en påkjøringsrampe på E6 i Fredrikstad, og på riksvei 7 over Hardangervidda er det blitt innført kolonnekjøring som følge av pågående uvær.

Dessuten kunne Dagbladet melde at T-banen slet med å takle snøværet som stedvis la seg over Oslo-området tidligere på dagen.

Oppfordrer bilister

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Kristian Johnsrud, opplyser til Dagbladet at lørdagen så langt har vært preget av større og mindre trafikkulykker.

I forbindelse med bilen som kjørte ut i Ringerike, forteller Johnsrud at bilister som kjører på vinterføre med sommerdekk kan forvente å få beslaglagt førerkortet sitt.

- Å kjøre bil på snødekke med sommerdekk bør man i alle fall ikke gjøre, sier han til Dagbladet.

Han anmoder trafikanter om å la bilen bli stående dersom utrustning og føre ikke spiller på lag, og legger til at det er kommet snø over store deler av politidistriktets geografiske ansvarsområde.

- Skal du kjøre på snødekt vær, ja, da må du også ha riktige dekk. Har du ikke det, så må du la vær å kjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer