Kjørte utfor stupet langs «Flåklypaveien»

Kastet seg ut av bilen og grep tak i en bringebærbusk i siste sekund.

REDDET AV BUSK En bringebærbusk ble redningen da John Henrik Løkken kjørte av veien langs veien som minner om veistykket opp til Reodor Felgen i Flåklypa. Foto: Ludvig Killingberg, Adresseavisen
REDDET AV BUSK En bringebærbusk ble redningen da John Henrik Løkken kjørte av veien langs veien som minner om veistykket opp til Reodor Felgen i Flåklypa. Foto: Ludvig Killingberg, AdresseavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge viser seg nå fra sin røffeste side langs landeveien. Slaps, holke, løssnø og sporete veier opplever mange hver dag og utforkjøringer er ikke bare dagligdags, men timebasert.

Men noen utforkjøringer skiller seg ut i mengden.
John Henrik Løkken fra Lønset i Oppdal er desembers heldigste bilfører. Han skulle ned Snøgutu, den Flåklypa-aktige sikk-sakk-veien i Sunndalsfjellas dramatiske omgivelser natt til lørdag.

Heldig gange tusen Løkken merket på bilens oppførsel at det var speilglatt. Han tok det derfor svært rolig i sin Audi A8, 2008-modell, med piggfrie vinterdekk på vei ned den bratte veien, skriver Adresseavisen.

- Det var kommet noen snøfnugg på veien, som gjorde veiforholdene enda verre. Jeg hadde mellom fem og ti kilometer i svingen i Snøgutu, men det var åpenbart for høy fart under de rådene forholdene, sier Løkken til avisa.

Selv om bilen er både kostbar og tung, holdt det ikke denne gangen. Den gikk strake veien mot et stup.

- Jeg trodde det gikk bra, for bilen stoppet og vippet fram og tilbake på kanten av stupet. Jeg åpnet bildøra, og da begynte bilen å bevege seg mot stupet igjen.

Da var gode råd enda dyrere:
Løkken fikk kastet kastet seg ut av bilen, som i samme øyeblikk stupte nedover fjellsida. Noe som i følge Adresseavisen gikk svært kjapt.

- Jeg fikk ikke tid til å tenke, men i pur refleks fikk jeg kastet meg ut.

Løkken fikk grepet fatt i noen bringebærbusker som stakk opp fra snøen, og som gjorde at han ikke ble med ned over fjellsida.

Hang i busken Løkken fikk kloret seg fast i bringebærbuskene og hørte lyden av bilen som falt nedover fjellsida. Taket ble revet av. Det samme ble dører og annet utstyr. Til slutt stoppet den som totalvrak.

Det ble en krevende oppgave for bergingsmannskapet å få bilen opp fra fjellsida. Terrenget er ulendt, og vaieren kilte seg fast og mannskapene måtte felle store trær i forsøket på å få opp bilen.

-Jeg har fått en reaksjon i etterkant av hendelsen. Jeg tenker på hva som trolig ville ha skjedd dersom jeg ikke hadde kastet meg ut av bilen. Hvis jeg hadde overlevd turen nedover, kunne det ha tatt flere døgn før jeg ville blitt funnet, avslutter han.

LYKKE: For Løkken at en bringebærbusk var akkurat der han fikk kastets seg ut. Her berges det som er igjen av vraket.Foto: Ludvig Killingberg, Adresseavisen
LYKKE: For Løkken at en bringebærbusk var akkurat der han fikk kastets seg ut. Her berges det som er igjen av vraket.Foto: Ludvig Killingberg, Adresseavisen Vis mer