Kjortel- poeten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ånden som maler er Odd Nerdrum. Hedersmoromann etc. er Arne Hjeltnes. Odd diktet til Arne. Et langdikt i solidaritet. Odds ord ble i går trykket i denne avis over to sider. Noen som sa at ikke febermetaforer, nedtegnet av skrivebordsskuffens innerste hybelkanin, ikke gjør seg på side 1 av en moderne avis? Hjeltnes er selv lyriker. Med blant annet «Den sumaren eg fylte diesel» og «Ein snømann går i land».

At han fikk dette rimende epos fra Odd puttes i arkivet under bokstaven U for Nerdrum: den største siden Munch og sikkert St. Hallvard. Han er også den største siden Rembrandt, Von Klinjendunk og Rubens, men kanskje ikke større enn Jesus. Herren som tross alt gjorde vin om til vann, et element han seinere gikk på i samme type kjortel som Odd ofte bruker for å være shabby kitsch.

Dikt-Norge takker Odd tilbake fra vesterled. Fra våre slektninger. Havets naboer som sliter og som Norge må gi moderne Marshall-hjelp: Støtt Island NÅ med oljekroner. Vi eier ikke havet, selv om det går på vår sokkellest.

Beklager dette brysomme anfallet: Oslos lokale hobbypolitikere må bruke denne diktsaken kommersielt, og sørge for Nerdrums Allé: fra Wergelands Gate til Drammensveien ved å flytte Parkveien til Lillesand for eksempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer