Kjortel- poeten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ånden som maler er Odd Nerdrum. Hedersmoromann etc. er Arne Hjeltnes. Odd diktet til Arne. Et langdikt i solidaritet. Odds ord ble i går trykket i denne avis over to sider. Noen som sa at ikke febermetaforer, nedtegnet av skrivebordsskuffens innerste hybelkanin, ikke gjør seg på side 1 av en moderne avis? Hjeltnes er selv lyriker. Med blant annet «Den sumaren eg fylte diesel» og «Ein snømann går i land».

At han fikk dette rimende epos fra Odd puttes i arkivet under bokstaven U for Nerdrum: den største siden Munch og sikkert St. Hallvard. Han er også den største siden Rembrandt, Von Klinjendunk og Rubens, men kanskje ikke større enn Jesus. Herren som tross alt gjorde vin om til vann, et element han seinere gikk på i samme type kjortel som Odd ofte bruker for å være shabby kitsch.

Dikt-Norge takker Odd tilbake fra vesterled. Fra våre slektninger. Havets naboer som sliter og som Norge må gi moderne Marshall-hjelp: Støtt Island NÅ med oljekroner. Vi eier ikke havet, selv om det går på vår sokkellest.

Beklager dette brysomme anfallet: Oslos lokale hobbypolitikere må bruke denne diktsaken kommersielt, og sørge for Nerdrums Allé: fra Wergelands Gate til Drammensveien ved å flytte Parkveien til Lillesand for eksempel.

En allé som rimer på brostein. Det er det vi vil ha. En allé som rimer på Israels ambassade, Kong Harald og dronning Sonja. En allé for alle.

Nå venter vi forresten også på et langdikt fra Stein Erik Hagen til Pelle Parafin med rimet «I Rimis hyller finner jeg trøst og de ansattes filler». Parafin sender deretter et dikt til Petter Stordalen som skriver «Choice, we can make a Choice» til Hanne Krogh som igjen skriver til finanspoet Trygve Hegnar. TH trykker Hannes actionpoesi «U Bobbysocks» i sin helhet, minus skatter og avgifter. Tidenes diktstafett, mens verden ligger under ved månens pause.