Ingen nye markeder:&nbsp;<span style="background-color: initial;">Styreleder Bjørn H. Kise ønsker ikke at Bank Norwegian skal gape over for mye. Foto: Finansavisen.&nbsp;</span>
Ingen nye markeder: Styreleder Bjørn H. Kise ønsker ikke at Bank Norwegian skal gape over for mye. Foto: Finansavisen. Vis mer

Kjos-bank må holde seg i Norden

Bank Norwegian er både i Sverige, Finland og Danmark. Nå legges det lokk på Storbritannia-ideen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: – Marsjordren fra styret er fullt fokus på de fire markedene vi er i. Da forholder vi oss til det, sier Erik Jensen, adm. direktør i Bank Norwegian til Finansavisen.

Den nettbaserte banken startet opp i Sverige i mai 2013, og i Finland og Danmark kom virksomheten i gang i desember i fjor. Det norske markedet står likevel fortsatt for 65 prosent av bankens inntekter 95 prosent av resultatet etter skatt.

Det er tidligere blitt spekulert i at banken også vurderer ekspansjon til markeder utenfor Norden. I første omgang er dette imidlertid helt uaktuelt, bekrefter Jensen.

Vil unngå å gape over for mye

Virksomheten taper fremdeles penger i både i Danmark og Finland, og det tilbakelagte kvartalet var det første med inntekter fra kredittkortvirksomheten i landene.

– Dersom man sammenligner med veksten som har vært i det norske markedet, er det et stort potensial i de øvrige skandinaviske landene, sier styreleder Bjørn H. Kise til Finansavisen.

Han mener det mest fornuftige for banken er å konsentrere seg om markedene hvor selskapet allerede er til stede.

– Mange gjør den feilen at de gaper over for mye, enten produktmessig, eller i form av geografiske markeder, sier Kise, som selv er fjerde største aksjonær i banken.

Jensen legger til at det fortsatt er mye uoppgjort i nabolandene. Med mindre enn ett års fartstid i Finland og Danmark er markedet fortsatt ferskt, samtidig tjener banken fremdeles ikke penger på svenske kredittkort.

Nedtur på børsen

I tredje kvartal hadde banken inntekter på over 462 millioner

kroner i Norge. Utlånene i det største markedet økte dessuten til 13,5 milliarder kroner, fra 9,6 milliarder kroner i fjor. Investorene hadde imidlertid større forventninger til banken, og sendte aksjen ned 2,4 prosent fredag.

Flere økonomisaker:

- Investorene venter børsfall

Hegnar: - La pelsbøndene leve

Søndagens aksjetips