Kjos kan bli tvunget til å selge Norwegian 

Om aksjonærene i Norwegian ønsker å ta imot bud, kan selskapets sjef og storeier Bjørn Kjos bli tvunget til å selge. Selv sier han at han aldri har vurdert det.

MULIG SALG: Konsernsjef Bjørn Kjos kan bli tvunget til å selge Norwegian. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MULIG SALG: Konsernsjef Bjørn Kjos kan bli tvunget til å selge Norwegian. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjos, som er flyselskapets største eier, kommenterte kjøpsfrieriet fra International Airlines Group (IAG) i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling om aksjeemisjon fredag.

– Det som har interessert meg, er å drive selskapet. Jeg har faktisk aldri tenkt aksjer og salg og hva det skulle innebære, sa Kjos ifølge Dagens Næringsliv.

Torsdag kjøpte IAG, som blant annet eier British Airways, 4,61 prosent av aksjene i Norwegian. Det førte til en oppgang i aksjekursen på hele 47 prosent. IAG vurderer om de skal legge inn et formelt bud på hele flyselskapet.

Selv om styret ikke skulle ønske å selge, må de vurdere bud som kommer inn og gi en anbefaling til aksjonærene om de bør takke ja eller nei, ifølge DN. Om et bud er høyt nok, er det vanskelig for styret å ikke anbefale et bud, siden de må ta hensyn til alle aksjonærene.

Dette er krav satt for børsnoterte selskap regulert av verdipapirhandelloven og presisert i Norsk anbefaling for eierstyring og selskapsledelse.

Fredag sa Kjos at han tidligere ikke har vurdert å selge fordi det har vært for billig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer