Én milliard: Norwegian, med Bjørn Kjos i spissen, kan ende opp med rekordoverskudd i tredje kvartal. Foto: NTB Scanpix
Én milliard: Norwegian, med Bjørn Kjos i spissen, kan ende opp med rekordoverskudd i tredje kvartal. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kjos kan lande milliarden

Norwegian ligger an til et overskudd på én milliard kroner i tredje kvartal. Det er det lenge siden SAS kunne vise til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): SAS har ikke klart det på 16 år. Nå kan Norwegian bli det første norske flyselskapet som sitter igjen med én milliard kroner på bunnlinjen etter ett kvartal, skriver Finansavisen.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg venter nå snittet av de 16 analytikerne som dekker flyselskapet et justert nettoresultat på 999 millioner kroner.

- Det er fullt mulig at de havner over en milliard på bunnlinjen, sier analytiker i SEB, Kenneth Sivertsen til avisen

Et slikt resultat vil i så fall bli det beste resultatet noensinne for Norwegian i løpet av et enkelt kvartal. I fjorårets tredje kvartal var tilsvarende resultat på 833 millioner kroner.

SAS

Også SAS ligger an til et veldig godt kvartal, der estimatet ifølge Finansavisen ligger på 960 millioner svenske kroner.

Sist gang SAS opplevde en bunnlinje på over én milliard kroner, var i 2006, men det var som en følge av salget av flyselskapets hotellvirksomhet, og derfor ikke sammenlignbart.

SAS har imidlertid vært nær flere ganger tidligere i dette årtusenet, med bunnlinjer på over 900 millioner svenske kroner.

Dobbelt så mye verdt

Selv om Norwegian ligger an til å tjene rundt milliarden i tredje kvartal, blir det nok ikke høyere enn det når årsresultatet skal legges frem. På grunn av et stort tap i første kvartal og et forventet tap i fjerde kvartal, ligger flyselskapet ifølge avisen an til et overskudd på i underkant én milliard kroner.

Til sammenligning ventes SAS å levere et årsresultat på rett i overkant av én milliard svenske kroner.

Norwegian er ifølge Finansavisen likevel, med en markedsverdi på 11 milliarder kroner, omtrent dobbelt så mye verdt på børsen som SAS.

Flere nyheter:

- Norwegian-aksjonærene har sovnet
Trøndere knuser Oslo Børs