IKKE BLID: Norwegian-sjef Bjørn Kjos liker ikke at regjeringen spytter inn 800 millioner til SAS etter nyheten om milliardtapet i dag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IKKE BLID: Norwegian-sjef Bjørn Kjos liker ikke at regjeringen spytter inn 800 millioner til SAS etter nyheten om milliardtapet i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Kjos raser mot SAS-støtte

Norwegian-sjefen sjokkert etter regjeringsmillionene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegiansjef Bjørn Kjos er sjokkert over at regjeringen går inn med 800 millioner kroner i en aksjeutvidelse i hovedkonkurrenten SAS.

Norwegiansjefen er kjent for sitt gode humør, men tirsdag satt smilet langt inne.

- Det er tross alt mine og dine penger de bruker til å betale dette gildet her. Så paradokset er at du betaler millioner i skatt, og så skal du sende dem til SAS, sier han til TV 2.

Kjos reagerer særlig på det han mener er en regelrett forskjellsbehandling av to konkurrenter i det norske flymarkedet.

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) avviser bestemt at det er konkurransevridende pengestøtte når staten nå skyter inn ny aksjekapital i SAS.

- Jeg mener det er feil å si at vi subsidierer. Vi er eier i dette flyselskapet, og vi er svært opptatt av å beholde rutenettet i Norge. Det gjør vi gjennom denne løsningen. Vi er opptatt av å trygge de arbeidsplassene som kan trygges i Norge, og vi er selvsagt opptatt av å bevare verdiene for den norske staten, sier Brustad.

NTB