Du leser nå Dagbladet Pluss

Kjos tar et oppgjør med janteloven

Bjørn Kjos (69) sier Norge må slutte å tenke at alle skal være like.

FLYKTNINGKAMPANJE: Norwegian har i samarbeid med Unicef flydd ned flere tonn skolemateriell til flyktningleiren i Zaatari i Nord-Jordan denne uka, som en del av Norwegians «Fyll et fly»-kampanje. Dagbladet ble med på turen. Foto: Hans Arne Vedlog
FLYKTNINGKAMPANJE: Norwegian har i samarbeid med Unicef flydd ned flere tonn skolemateriell til flyktningleiren i Zaatari i Nord-Jordan denne uka, som en del av Norwegians «Fyll et fly»-kampanje. Dagbladet ble med på turen. Foto: Hans Arne VedlogVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian-gründer Bjørn Kjos mener vi må vi dyrke fram vinnere og jobbskapere, hvis vi skal få flyktningene i jobb og overleve oljekrisa,

60 tusen flyktninger kan komme til Norge innen utgangen av 2016, arbeidsledigheten har steget og permitteringene i oljebransjen økes.  Kjos sier nordmenn ikke er flinke nok til å skape arbeidsplasser. Og at det nå trengs nye jobber i Norge.

- Det jeg er redd for, er at vi får slike gettosenter i flyktningmottakene i årevis, slik at vi ikke evner å ta dem inn. Det er mye flinke folk som kommer til Norge nå, men de er ikke flinke hvis du ikke bruker dem til noe, sier Bjørn Kjos til Dagbladet.

- Flere jobber

Han er på vei hjem fra Jordan, hvor han sammen med UNICEF har levert skolemateriell til verdens nest største flyktningleir. Omfanget av flyktningkrisa har gjort Norwegian-gründer Bjørn Kjos helt paff.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.