LEI: Norwegian-sjef Bjørn Kjos er lei av å vente på klarsignal for planene om å fly under irsk flagg til USA, og truer med å flytte langdistanseflyene fra Irland til Norge. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
LEI: Norwegian-sjef Bjørn Kjos er lei av å vente på klarsignal for planene om å fly under irsk flagg til USA, og truer med å flytte langdistanseflyene fra Irland til Norge. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

Kjos vurderer å flytte langdistanseflyene fra Irland

Norwegian-sjefen er lei av å vente på klarsignal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er lei av å vente på klarsignal for planene om å fly under irsk flagg til USA, og truer med å flytte langdistanseflyene fra Irland til Norge.

Bjørn Kjos skriver dette i et brev til Irlands transportminister Leo Varadkar, skriver Dagens Næringsliv.

Norwegians nye Boeing Dreamliner-fly har i ni måneder fløyet mellom Skandinavia, USA og Thailand. Planen er å fly under irsk flagg, men fortsatt venter selskapet på klarsignal fra det amerikanske transportdepartementet.

«Dessverre fører den uventede forsinkelsen til at vi kan bli tvunget til å flytte langdistanseflyene fra Norwegian Air International til vår norske virksomhet, skriver Kjos i brevet. Det er Norwegian Air International som flyr med irsk driftstillatelse.

Lederen for Norsk Flygerforbund, Jack Netskar, mener Norwegian prøver å presse irske og amerikanske myndigheter.

- Innholdet i brevet fremstår som en ren trussel fra Norwegian. De stiller et ultimatum overfor myndighetene og krever å få viljen sin i en bestemt sak. Det er oppsiktsvekkende, sier Netskar til avisen.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sisseel Skånvik i Norwegian tilbakeviser denne påstanden. Hun toner isteden ned inntrykket av at Norwegian vil forlate Irland.

- Dette handler om at planene for en utvidelse i Irland settes på hold og at vi i en periode må fly med norsk driftstillatelse hvis svaret fra USA drøyer. Planene om å fly på en irsk driftstillatelse består på lang sikt, sier hun.

(NTB)