Kjøtt blir dyremat for å presse prisen

Kjøtt som brukes i pølser og farse blir til dyrefor for å holde kjøttprisene oppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2000 tonn kjøtt kunne blitt til 40 millioner pølser, men i stedet holder det på å bli destruert som menneskemat. Det produseres nemlig for mye kjøtt her i landet, og derfor gjøres kjøttet om til dyremat for å hindre ytterligere prisfall, skriver Nationen.

Beregninger fra det bonde-eide selskapet Norsk Kjøtt viser at kjøttprisene vil synke med 2 prosent hvis kjøttet ikke blir destruert. Det er bedre økonomi for bøndene å gi kjøttet til dyrene.

- Meg bekjent er det første gang at kjøtt destrueres som ledd i markedsreguleringen, sier markedssjef Arild Sæther i Norsk Kjøtt til Nationen.

(NTB)

Destruerer likevel ikke kjøtt
Destruerer likevel ikke kjøtt Vis mer