Kjøtt under mistanke ennå i butikkhyllene

Rudshøgda-produkter fortsatt til salgs, men ikke frikjent av Mattilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjøttdeigprodukter fra Gilde-slakteriet på Rudshøgda i Hedmark som ikke er frikjent for E.coli-mistanke, er fortsatt til salgs i butikkene, melder NRK.

De aktuelle produktene har i utgangspunktet vært leveranser til industrikunder, der varmebehandling skulle drepe eventuelle E.coli-bakterier.

Men ifølge NRK bekrefter Mattilsynet nå at  kjøttet likevel er lagt ut til salgs i butikker som rå matvarer, i form av løvbiff og hamburgere.

Til tross for de oppsiktsvekkende nye opplysningene i E.coli-saken vil ikke tilsynet beordre produsenten til å trekke disse kjøttvarene tilbake.

Det reagerer forbrukerrådets direktør Erik Lund Isaksen sterkt på.

- Det er helt utrolig å høre. Jeg trodde alle disse kanalene var stengt. Hvis man vet at det er rå kjøttprodukter der ute som stammer fra et mistenkelig parti, så skal de vekk, sier han til NRK.