MINDRE BIFF: Kjøttbransjen advarer om at tilgangen på biff minker. Foto: Mette Møller / Dagbladet
MINDRE BIFF: Kjøttbransjen advarer om at tilgangen på biff minker. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

Kjøttbransjen spår biffmangel

Tilgangen på biff minker, men samtidig er fryselagrene stappfulle av blant annet kjøttdeig og pølser. Resultatet er full toll på importert kjøtt og trolig biffmangel utover våren, frykter kjøttbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i dag 1.500 tonn kjøtt på lager, men dette er kjøtt som brukes til blant annet kjøttdeig og pølser. Det utløser maksimal toll på 66 kroner kiloet for importert kjøtt, noe som bekymrer kjøttbransjen, skriver Dagens Næringsliv.

- Grill- og biffsesongen er truet, vi er avhengig av at det raskt åpnes for import. Det er nå en akuttsituasjon på biff som må løses av Statens Landbruksforvaltning (SLF) ved å redusere tollsatsene, sier markedsdirektør Endre Myhr i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) til avisen.

Forbundet har nå søkt om reduserte tollsatser på importert storfe bakpart, fordi det vil gi mer biff og mindre kjøttdeig. Bransjen ønsker at tollsatsen blir satt ned til 20 kroner per kilo. Reglene sier imidlertid at man i utgangspunktet ikke kan importere denne type kjøtt når det er fulle fryselagre.

SLF skal ta stilling til søknaden neste uke.

(NTB)