Kjøttetende bakterier sprer frykt i ferieparadis

Flere personer har blitt syke etter smitte av kjøttetende bakterier på østkysten av USA. Folkehelseinstituttet følger med på situasjonen i Norge også.

BAKTERIER: Fristen det med litt blågrønt hav, hvit strand, og litt... kjøttetende bakterier? Foto: Norbert Eisele-Hein/imageBROKER/REX / NTB Scanpix.
BAKTERIER: Fristen det med litt blågrønt hav, hvit strand, og litt... kjøttetende bakterier? Foto: Norbert Eisele-Hein/imageBROKER/REX / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Floridas lange strandlinje er et yndet feriemål for mange amerikanere så vel som nordmenn.

Nå sprer kjøttende bakterier i vannet frykt hos badegjestene, etter rapporter om flere mennesker som er blitt syke den siste måneden.

Småbarnsmor Michelle Brown fra Indiana, er blant dem som har gått ut med advarsel, etter at hennes 12 år gamle datter Kylei ble alvorlig syk på ferie i Florida.

Advarer

- Jeg har de siste dagene sett flere venner og familie nyte ferien på stranda, og klarer ikke å la være å få vondt i magen av frykt for dem jeg kjenner. Vi var der, og gjorde akkurat det samme, for bare en uke siden, skriver hun i et facebookinnlegg, som er omtalt av blant annet CBS News.

Først trodde de bare at smertene datteren hadde i foten etter en dag på stranden, var leggkramper. Etterhvert som 12-åringen ble markant dårligere, fikk hun infeksjonsdiagnosen «necrotizing fasciitis», som kan forårsakes av flere ulike bakterier som ofte omtales «kjøttetende».

Det er bare en av flere lignende saker fra østkysten av USA den siste måneden.

Hovnet opp

I et annet ferskt tilfelle ble en mann smittet av bakterien vibrio.Overfor CBS forteller han hvordan armen svellet opp til tredobbel størrelse på kort tid - angivelig helt uten at han hadde vært i kontakt med vannet først.Det skal også være rapprotert tilfeller av denne bakterien i Maryland, og en fersk forskningsrapport nyhetskanalen har omtalt, antyder at den har økt i forekomst i Delaware, hvor den tidligere ikke har vært vanlig, noe som trolig har sammenheng med et varmere klima.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer