MDG i nytt partiprogram

- Kjøttforbruket i Norge må halveres

Ifølge MDG må kjøttforbruke i Norge ikke bare reduseres, men halveres. Nestleder Arild Hermstad vil at kjøtt skal være for søndager og høytider.

MINDRE KJØTT: MDGs nestleder Arild Hermstad og programkomiteen i MDG vil halvere det norske kjøttforbruket. Foto: Kristin Svorte
MINDRE KJØTT: MDGs nestleder Arild Hermstad og programkomiteen i MDG vil halvere det norske kjøttforbruket. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Miljøpartiet de grønne (MDG) skjerper målene for kutt i kjøttforbruket i forslaget til nytt partiprogram som de legger fram i dag.

Mens de tidligere bare har villet redusere kjøttforbruket, vil de nå sette som mål at det norske kjøttforbruket skal halveres.

- Nå er det billigere å kjøpe en kilo pøser enn en kilo gulrøtter. Da er noe riv ruskende galt. Dagens politikk er innrettet for at kjøtt skal være så billig som mulig. Systemet bidrar til utslipp av klimagasser, til stort arealbeslag og til dårligere helse. Det må vi endre, sier Arild Hermstad til Dagbladet.

Bare på søndager

Han viser til at kjøttforbruket er mer enn doblet siden 1950-tallet.

- Bare siden 1990 har det økt med hele 50 prosent. Vi vil tilbake til en tid hvor kjøtt er noe man spiser i høytid og til søndagsmiddag, sier han.

- Du har tidligere sagt at dere ikke vil nekte folk å spise kjøttkaker, skal dere nå gjøre det likevel?

- Vi har ingen planer om å tvinge noen. Men det er en politisk oppgave å stimulere forbruket i riktig retning. Det gjøres på en rekke områder, som med sukker for eksempel, og er sånn sett ikke noe nytt, sier Hermstad, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.