Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjus blar opp for Tide Forsikring

Lasse Kjus er sammen med eiendomsutvikler Bård Rieber Mohn den som sterkest bidrar til å dekke kjempetapene i Tide Forsikring.

Rik onkel: Lasse Kjus har vært Tide-aksjonær siden før 2012 da de var fortsatt høyt priset og jaktet en halv milliard for å kjøpe Nemi Forsikring. Foto: Foto: Jacques Hvistendahl
Rik onkel: Lasse Kjus har vært Tide-aksjonær siden før 2012 da de var fortsatt høyt priset og jaktet en halv milliard for å kjøpe Nemi Forsikring. Foto: Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tide Forsikring tapte 43,7 millioner kroner i fjor og gikk ut av fjoråret med en kraftig underbalanse i det det var eiendeler for bare 17,6 millioner hvorav 7 millioner var immatrielle eiendeler, skriver Finansavisen

Gjelden var på 95 millioner.

Kjus og Rieber Mohn Tidligere har Europris-arving Dag Høili påtatt seg å tilføre selskapet det som trengs, men de seneste emisjonene er skjedd uten at Høili har bladd opp. Derimot har selskapets nye hovedeier Mansour Ousati i Prima Renhold sørget for likviditet.

Den sist registrerte emisjonen som ble gjennomført 30. juni viser imidlertid at det er eks-alpinist Lasse Kjus som nå bidrar mest sammen med eiendomsutvikler Bård Rieber Mohn. Kjus bladde opp 871.000 nye, friske kroner i en emisjon som totalt innbragte 11,6 millioner kroner. Kjus Holding gikk ut av fjoråret med 58 millioner kroner i egenkapital. Bård Rieber Mohn var den eneste som bidro mer enn Kjus med sine 1,1 millioner, ifølge Finansavisen.

Prima Renhold skjøt inn 660.000, rally-pappa Morten Østberg bladde opp 270.000, mens styreleder J. Arthur Olafsen privat og gjennom sitt selskap satset nye 450.000 kroner.

Emisjon på 30 mill. Den britiske bankmannen Simon Cooper har sammen med C. J. Coleman investert henholdsvis 500.000 og 300.000 i Tide i forbindelse med emisjonen.

Listen over investorer som har satset penger i Tide er lang, skriver Finansavisen. Totalt 100 investorer bidro i kapitalutvidelsen, hvorav bare en liten håndfull nøyde seg med kun å konvertere fordringer til aksjer.

I tillegg til kontantemisjonen på 11,6 millioner kroner ble det konvertert gjeld for 18,6 millioner.

Alt skjedde til 0,20 kroner aksjen, hvilket er én krone under nivået selskapet har hentet penger til den senere tid, men det dobbelte av konverteringskursen styreleder J. Arthur Olafsen med flere brukte i forbindelse med en konvertering de selv gjorde tidligere i år.

Basert på en aksjekurs på 20 øre er Tide priset til 60 millioner kroner.

Flere nyheter: Oppsigelser og nynoteringer på Oslo Børs - Signal om at bunnen er passert Derfor falt Ryanair på tallene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media