Kl. 16.56: Frikjent Kl. 16.58: Skyldig

Christer Tromsdal gråt av lettelse da han ble trodd av juryen i voldtektssaken. To minutter seinere satte lagdommerne ned foten.

OPPGITT: Advokatene Victoria Holmen (t.v.) og Marijana Lozic, som er forsvarere for Christer Tromsdal i voldtektssaken,  var i dag omtrent like lite fornøyd med utfallet av rettssaken i lagmannsretten som statsadvokat Geir Kavlie i Økokrim. Arkivfoto: ESPEN RØST
OPPGITT: Advokatene Victoria Holmen (t.v.) og Marijana Lozic, som er forsvarere for Christer Tromsdal i voldtektssaken, var i dag omtrent like lite fornøyd med utfallet av rettssaken i lagmannsretten som statsadvokat Geir Kavlie i Økokrim. Arkivfoto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Forretnings- mannen Christer Tromsdal (41), som i fjor ble dømt i Oslo tingrett for flere voldtekter mot to kvinner han tidligere har vært i forhold med, trodde i dag at ankesaken hadde endt med stikk motsatt utfall.

I stedet må både Tromsdal, de påståtte voldtektsofrene, Økokrim og advokater tåle en ny rettsrunde i den uvanlige sedelighetssaken.

Frikjent av juryenEtter over tre timer på bakrommet, kom de ni jurymedlemmene i Borgarting lagmannsrett inn i rettssalen. Juryformannen leste høyt og tydelig opp «nei» på alle skyldspørsmål. 41-åringene må frikjennes for voldtektsanklagene, var konklusjonen etter den to uker lange, opprivende rettssaken.

Tromsdal begynte å gråte av lettelse, mens en av de fornærmede var tilsvarende fortvilet noen meter unna og fikk støtte av sjokkerte bistandsadvokater.

Men dramaet var langt fra over da lagdommer Dag Minsaas og de to andre fagdommerne trakk seg tilbake for en svært kort rådslagning. Da de kom tilbake etter to minutter, ble det klart at juryen var overkjørt: Dommerne mente enstemmig at Tromsdal er «utvilsomt skyldig» i voldtektssaken, og setter lagrettens kjennelse til side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer