Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Klådde på brystene

Helge Kindervåg er anmeldt for å ha klådd en ung kvinne på brystene. Dette kan knapt kalles en alvorlig forbrytelse, mener hans advokat, Bjørn Vikse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Advokaten kalte i går inn til pressekonferanse «for å få saken ned i de rette proporsjoner».

- Dette dreier seg om det vi kan kalle klåing. Hvis du spør kvinner flest, tror jeg veldig mange vil fortelle at de er blitt kladdet eller klådd på en eller annen gang. Sånt skjer 100 ganger hver helg i Norge. Men de aller færreste anmelder det, sier Vikse.

- Med fare for å få Kvinnefronten på nakken: Dette er ikke et alvorlig forhold, sier han til Dagbladet.

Advokaten vil ikke gi noen detaljer om hva slags antasting Kindervåg er beskyldt for å ha utført. Men Dagbladet vet at kvinnen i politiavhør har hevdet at KrF-mannen tok henne på brystene.

- Ikke fengsel

Vikse sier han ikke vil bagatellisere saken, og presiserer at det er enhver kvinnes rett å anmelde slike forhold.

Men han tror ikke en hvilken som helst annen anmeldelse av denne typen ville nådd langt.

- Det kan veldig gjerne tenkes at saken ikke ville blitt prioritert av politiet hvis det ikke var en mediesak, sier Vikse.

Ifølge advokaten fins det lite rettspraksis på denne typen saker. De fleste tilfellene blir aldri anmeldt, og svært få kommer noen gang til retten. At Kindervåg risikerer fengselsstraff, har han ingen tro på.

- I den grad slike saker i det hele tatt ender med straff, vil jeg tro de ender med en meget svak reaksjon. Selv om kvinnens versjon blir lagt til grunn i denne saken, vil det i høyden ende med en bot. En påtaleunnlatelse vil i så fall være mer naturlig, sier Vikse, som også er Jan Birger Medhaugs advokat.

Ulike forklaringer

Ifølge advokaten er det sprik mellom kvinnens og Kindervågs forklaringer når det gjelder hva som skjedde den dagen i august eller september 2001, uten at han vil gå i detaljer om dette. Vikse kommenterer heller ikke hvorfor Kindervåg har latt være å erklære seg skyldig eller ikke skyldig i sextrakassering.

I stedet avventer KrF-mannen påtalemaktens behandling. Stavanger-politiet regner med å avgi sin innstilling til Statsadvokaten i Rogaland i dag.

UKLART: Det er sprik mellom forklaringene til Helge Kindervåg og kvinnen som har anmeldt han for seksuell trakassering.