Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kladdebok skal avsløre politiet

HAUGESUND (Dagbladet): Mens fetteren satt fengslet ble han av Kripos-etterforskerne bedt om å lage forskjellige «filmer» av hvordan Birgitte kom seg hjem drapsnatta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kladdeboka vil i dag bli framlagt i herredsretten og etter det Dagbladet forstår ønsker tiltalte å vise retten hvilke føringer etterforskerne ga ham i tida før tilståelsen.

Etter det Dagbladet forstår, skal kladdeboka inneholde flere ulike framstillinger om hvordan Birgitte Tengs kom seg hjem fra sentrum drapsnatta. De ulike «filmene» viser Birgitte gående hjem, Birgitte som fikk haik og forskjellige veivalg og handlinger drapsnatta.
Politiet oppfordret tiltalte til å sette ord på hva han mente kunne ha skjedd natt til 6. mai.

På flere steder i kladdeboka er det fremdeles festet gule lapper som etterforskerne skrev til tiltalte. På disse lappene ga etterforskerne råd til hvordan han skulle huske, og hva han skulle huske. Disse påståtte føringene vil bli et sentralt tema i retten i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!