Kladdeføre for skikongen

Hverken i regnskapet eller skisporet gikk det veien for Thomas Alsgaard i fjor.

 Trått føre:  Thomas Alsgaard og Team Leasplan møtte motstand både i og utenfor sporet i fjor.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Trått føre: Thomas Alsgaard og Team Leasplan møtte motstand både i og utenfor sporet i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Thomas Alsgaard nekter å forlate smøreboden, men 2013 ble ikke det året som den gamle skikongen hadde håpet på, skriver Kapital.

I løpet av den første vinteren med Leaseplan som hovedsponsor for Alsgaards private skilag klarte som kjent ikke løperne å leve opp til forventningene. Nå viser det seg at Alsgaards heleide aksjeselskap i tillegg endte opp med millionunderskudd.

Resultat før skatt i aksjeselskapet Thomas Alsgaard utgjorde nærmere minus 1,3 millioner kroner i fjor, mot et overskudd på 1,6 millioner kroner året før. Omsetningen falt også og endte på 4,7 millioner, mot 5,1 millioner i 2012. Regnskapsposten «annen driftskostnad» este ut med flere millioner kroner.

- Underskuddet skyldes kostnader i etableringen av Team Leaseplan GO, sier en uvanlig ordknapp Alsgaard til Kapital.

Alsgaard kuttet ut NRK-oppdragene i forrige sesong for å konsentrere seg helt om et av de mange private lagene som nå fyller skisporene.

Av årsberetningen fremgår det at selskapets virksomhet består i kurs og foredrag, konsulentvirksomhet og deltagelse i idrettsarrangement — samt import og eksport av vin. Alsgaards navn dukker stadig opp på seminarer rundt om i landet, men den viktigste inntektsposten i regnskapet er altså det private skilaget.

Flere nyheter Alsgaard slutter i NRK
Alsgaard bestemte seg for å slutte i Val di Fiemme