Klæbu rystet av mulig rasistisk drapsforsøk

Kvinne (40) ble knivstukket, og huset ble påtent. - Jeg skal drepe dere, negre! ropte 17-åring under angrep mot samme familie i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klæbu-familien som i går kveld ble rammet av knivstikking og ildspåsettelse, har tidligere vært under angrep fra en lokal rasist. Gjerningsmannen eller -mennene fra i går er fremdeles på frifot.

Væpnet aksjon
Det var i 21-tida at to menn med nordisk utseende ble sett stikke av fra den opprinnelig afrikanske barnefamiliens bolig. Ifølge forklaringer overfalt og knivstakk de den 40-årige moren i familien før de tente på huset.

Brannen ble raskt slokket, og kvinnens skader er ikke alvorlige. Politiet er rimelig sikre på at de to mennene som flyktet, er identiske med gjerningsmennene.

Væpnede politistyrker ble utkalt til tettstedet sør for Trondheim - men aksjonen har så langt ikke gitt resultater.

- De er ennå ikke funnet. Vi har ikke så mye å gå på, vi kjenner ikke identiteten og har ikke noe godt signalement å gå etter, sier operasjonsleder Jan Steindal ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Ingen er pågrepet fredag morgen. Kvinnen skal avhøres i dag, opplyser fungerende krimvakt Arve Christiansen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Kvelertak
En 17-årig lokal gutt ble i mai dømt til 209 timers samfunnstjeneste etter å ha angrepet familien fysisk i fjor, skriver Adressa.no. 17-åringen ringte i desember på hos dem og tok kvelertak på den nå knivstukne kvinnens mann, som gikk i bakken under overfallet.

- Jeg skal drepe dere, negre! ropte gutten under hendelsen, som både mannens kone og datter ble sjokkerte vitner til.

Foranledningen til hendelsen skal ha vært at familiefaren anklaget 17-åringens venner for å ha kastet snøballer på huset.

Retten fant det ikke bevist at angrepet var rasistisk motivert, men dømte gutten for rasistiske trusler.

Ikke bekreftet kobling
Det vites ikke om de to gjerningsmennene politiet leter etter, er identiske med folk fra den dømte guttens miljø, eventuelt 17-åringen selv.

- Det blir bare spekulasjoner, sier operasjonsleder Steindal til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at etterforskningen fortsetter; utpå dagen blir de tekniske undersøkelsene, som har hatt pause i natt, gjenopptatt, og det vil bli gjennomført avhør.

Imens slår bygda ring om den hardt prøvede familien; etter forrige angrep ble det opprettet ei støttegruppe for dem.

- Jeg er helt sjokkert og veldig lei meg. Familien får de beste skussmål, og jeg kan ikke skjønne at noen driver og trakasserer dem slik igjen og igjen, sier gruppemedlem Erik Fosse til Adressa.no.