Klær fra elva kan tilhøre Charlotte (17)

Letingen i Årdal konsentrert om Fardalselva. Miniubåt og spesialhunder på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi som leter etter den  Charlotte Moen, bekrefter at det er funnet klær i elva Fardøla, som kan stamme fra den savnede 17-åringen fra Årdal.

Konstituert lensmann Helge Øvstetun i Årdal bekrefter overfor Sogn Avis at det er funnet klær, men han vil ikke opplyse hvilke klær det er snakk om.

- Jeg kan ikke kommentere disse opplysningene, men kan bekefte at letingen nå er konsentrert om en strekning av denne elva, sier operasjonsleder Leif Bell i Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

Mandag vil det bli satt inn en miniubåt i letingen etter Charlotte Moen, som dro hjemmefra ved 11-tiden sist mandag for å gjøre et helt ordinært familiebesøk.

- Over helgen vil vi ta kontakt med finsk politihund, som har hunder som er lært opp til å søke i vnn, sier konstituert lensmann Helge Øvstetun til Sogn Avis.

Sperrer elva med nett

Klærne ble funnet nær elvebredden i går ettermiddag ved en bro i Børtnes, der elva renner ut.Politiet fikk tips fra publikum om noe som fløt i elva.

- Vi setter nå opp et nett på tvers av elva som kan fange opp gjenstander som driver i elva, sier lensmannsbetjent Gunnar Brevik til Sogn Avis.

Letingen i helgen har vært konsentrert om kulper og andre deler av elva før den renner ut, blant annet i Øvstetunshølen og rundt kaia i Børtnes.

Redningsdykkere fra Røde Kors er med i søket, og utløpet av elva nederst i Børtnes er nå avsperret.

Charlotte Moene var kledd i en hvit Norrøna goretex-jakke med limegrønne felt da hun gikk fra foreldrenes hus. Hun hadde også på seg en mørkblå t-skjorte, mørk dongeribukse med lyse skjolder og hvite mokasiner.   

SIST MANDAG: Politiet og familien gikk ut med dette etterlysningsbildet sist tirsdag. Charlotte Moene dro hjemmefra ved 11-tiden sist mandag og dukket ikke opp hos familiemedlemmer som planlagt.
ETTERLYST PÅ TRE SPRÅK: Politiet har gått ut med etterlysningsplakater på norsk, tysk og engelsk i Øvre Årdal og nærområdet etter at Charlotte Moene ble meldt savnet for snart en uke siden.