Klær utløste bombealarm

Politiet sperret av deler av Oslo S etter at det ble funnet en mistenkelig koffert. Den inneholdt bare klær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svarte trillekofferten ble funnet inne i en telefonkiosk like utenfor hovedinngangen til Oslo S.

Like etter fant man også en bag i en søppelcontainer like ved den mistenkelige kofferten.

Siden ingen visste hvem som eide kofferten og bagen, eller hva de inneholdt, tok politiet ingen sjanser. De evakuerte området, og sendte inn en bombehund og en sprengstoffekspert i spesialdrakt.

Operativ uteleder Finn-Tore Pettersen understreket overfor Dagbladet.no at de følger faste rutiner i slike saker, og trakk seg unna mens den spesialtrente bombehunden og en bombeekspert kledd i sikkerhetsdrakt gjorde undersøkelser på stedet.

Verken hunden eller røntgengjennomlysning ga indikasjoner på at kofferten eller bagen innheoldt sprengstoff. Klokka 15.33 begynte derfor bombeeksperten å åpne kofferten forsiktig.

- De hadde ei line festet til kofferten, og dro i den så kofferten velta til siden. Deretter gikk bombeeksperten bort og åpnet den. Jeg kunne se at kofferten bare inneholdt klær, sa øyenvitne Steffen Svarstad til Dagbladet.no.

Kort tid seinere bekreftet politiet at det hele var falsk alarm.

Mange skuelystne samlet seg raskt foran Oslo S mens politiet jobbet på stedet. Hele platået utenfor inngangen var evakuert, samt butikkene i første etasje av Oslo S.

Togtrafikken gikk hele tiden som normalt. I stedet for hovedinngangen, måtte publikum benytte innganger fra sjøsiden, Galleriet eller Østbanehallen.

  • I september i fjor ble Oslo S sperret av etter et liknende funn. Da viste eskene seg å være ufarlig.
SPERRET AV: Platået utenfor inngangen til Oslo S ble evakuert og sperret av politiet etter funnet av en herreløs koffert og bag.
FRAKTET BORT: Her kommer en politimann med kofferten som like før var «mistenkelig». I ettertid viste den seg å bare inneholde klær.