Klagde på bråk - ble knivdrept

Ved midnatt fredag gikk Tommy Moen (31) over til naboleiligheten i Helsingborg og klagde på festbråk. Det endte med døden for nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Moen, som hadde foreldrene sine på helgebesøk, ble knivstukket i magen og døde en time seinere på sykehus.

Den 29 år gamle nabomannen ble pågrepet av politiet klokka 12.10 i går, mistenkt for drapet.

Tommy Moen kom opprinnelig fra Storsteinnes, ei lita bygd en drøy time fra Tromsø, men flyttet ifølge folkeregisteret til Sverige i fjor sommer. Han hadde bare bodd noen måneder i leiligheten, som han delte med kjæresten (20) fra nabobygda Nordkjosbotn.

Kjæresten knivskadd

Seint fredag kveld skal det ha vært fest hos 29-åringen i naboleiligheten i Ludvikagatan 29, og rundt midnatt skal Moen ha gått for å klage på bråket.

- Hendelsesforløpet er fortsatt noe uklart, men det skal ha oppstått bråk mellom flere personer, sier pressetalsmann Charley Nilsson ved politiet i Skåne.

Det endte med at Tommy Moen ble drept.

Også Moens kjæreste og den mistenkte 29-åringen ble skadd i knivdramaet.

Politiet mener drapet mest sannsynlig har skjedd på altanen som tilhører den mistenktes leilighet. Politiet ble varslet om hendelsen like før halv ett natt til lørdag.

Døde etter en time

- Nordmannen ble sendt til sykehuset i Helsingborg, og døde av skadene en time seinere, sier politikommissarie Kenneth Andersson ved politiet i Skåne til Dagbladet.

Moen døde av knivstikk i magen. Både den mistenkte 29-åringen, som er svensk, og nordmannens kjæreste ble brakt til sykehus med lettere knivskader. Jenta har ytre skader i brystet, men ble skrevet ut i går morges. 29-åringen har knivskader i skulderen, og var fortsatt innlagt på sykehus i går kveld.

Det er uvisst om det norske samboerparet kjente den 29 år gamle naboen, og alt tyder på at det er klagen som har utløst drapet.

Politiet bekrefter at det skal ha vært alkohol inne i bildet da drapet skjedde. Det er fortsatt uvisst hvor mange personer som var til stede i den mistenktes leilighet da drapet skjedde

- Det var flere personer til stede, men det er foreløpig uvisst hvor mange som var vitner til drapet. Den anholdte er mistenkt for drap, men det er for tidlig å fastslå at vi har tatt riktig mann, sier Kenneth Andersson.

29-åringen ble pågrepet på bakgrunn av vitneobservasjoner.

Nekter skyld

Etter knivstikkingen ble det foretatt et kort avhør av 29-åringen, som nekter straffskyld. Mannen vil bli avhørt av politiet i dag, og framstilt for varetektsfengsling i dag eller i morgen.

Politiet har beslaglagt flere kniver etter drapet. Disse er sendt til tekniske undersøkelser. Det er for tidlig å si om drapsvåpenet finnes blant disse. Verken den mistenkte 29-åringen eller det norske samboerparet var kjent av politiet i Sverige fra før.

I går kveld var inngangen til murblokka fortsatt sperret av politiet, og det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken.

29-ÅRING MISTENKT: Både den drepte Tommy Moen (31) og den mistenkte 29-åringen bodde i første etasje i denne blokka i Ludvikagatan 29 i Helsingborg. Også Moens kjæreste (20) og den mistenkte svensken ble skadd.