Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klagde på snømåkinga

Se hva som skjedde da Jarl Brakstad klagde på kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Nesset i Romsdal har blitt arena for en snøkrangel mellom Jarl Brakstad, brøytebilsjåfør Lidvin Aarstad og kommunen. Nå er også politiet koblet inn i saken.

Det begynte med at Brakstad tok kontakt med sjåføren og ba ham legge snøen et annet sted, på grunn av beplantningen på eiendommen. Da skal Aarstad ha ringt ham opp igjen seinere og sagt at hvis ikke Brakstad godtok plasseringen, kom sjåføren til å legge snøen der det passet ham, skriver Romsdals Budstikke.

- Og det gjorde han. Aarstad dumpet snøen i oppkjørselen min, sier Brakstad til Dagbladet.no.

Brøytet bort bil

Han tok kontakt med teknisk etat i kommunen, som skal ha gitt beskjed videre om hvordan det skal brøytes hos Brakstad. Dagen etter, tirsdag i forrige uke, kom brøytesjåføren og en kollega tilbake.

- Da dyttet de en gammel bil jeg har stående på eiendommen min ti meter innover, sier Brakstad.

Han anmeldte derfor sjåføren for hærverk.

- Når han raserer eiendommen min er jeg nødt til å reagere, sier Brakstad.

image: Klagde på snømåkinga

- 50 telefoner

De involverte partene krangler ikke bare om snøen som har blitt flyttet, men også om hvem som har sagt hva i prosessen. Brøytesjåfør Aarstad sier at både han og kommunen har forsøkt å bli enige med Brakstad om en avtale.

- Brakstad fikk 50 telefoner med beskjed om å flytte bilen vekk fra den kommunale eiendommen. Han hørte ikke etter, og jeg har ikke dårlig samvittighet for handlingen. Nå har vi endelig fått ryddet plass til å legge snøen et annet sted enn i oppkjøringen, sier Aarstad til VG.

Men dette tilbakeviser Brakstad.

- Det er ingen som har tilbudt meg noe som helst. Det er en ren bløff, sier han.

Ser etter advokat

Teknisk etat opplyser til Romsdals Budstikke at eiendomsforholdene er noe komplisert i området. Noe er privat og noe er kommunal eiendom.

Partene må nå avvente politiets etterforskning, men uansett vil Brakstad vurdere å ta saken videre i et privat søksmål.

- Jeg ser nå etter advokat, og må antageligvis anlegge en sak mot kommunen for å få avsluttet denne saken, sier han til Dagbladet.no.

BRØYTEKRANGEL: Jarl Brakstad ønsket at snøen skulle dumpes et annet sted. Da svarte brøytebilsjåføren med å dumpe den i oppkjøringen hans.
STENGT INNE: Brakstad kom seg så vidt ut etter at han ble offer for snødumpingen på eiendommen.
SER DU BILEN? En gammel bil som sto ved siden av garasjen fikk hard medfart.
- HÆRVERK: Brakstad har anmeldt brøytebilsjåføren for å nærmest ha pølyet opp eiendommen.
KRANGLER: Brakstad krangler nå både med kommunen og brøytebilsjåføren, og utelukker ikke et sivilt søksmål mot kommunen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media