Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klage avvist i AUF-saken

Høyesterett har avvist Bjørn Jarle Røberg-Larsens klage over vitnerekkefølgen i AUF-saken. Det kan bety at Torbjørn jagland og Jens Stoltenberg slipper å vitne. Forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, beklager avgjørelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staff mener avgjørelsen knesetter en helt ny praksis, som kan skade tilliten til rettspleien hos folk flest.

Han frykter også at risikoen øker for at hans klient skal bli behandlet urettferdig.

Staff sier avgjørelsen ikke forandrer hans syn på at endringen av vitne-rekkefølgen er særdeles uheldig og kan skade tilliten til rettspleien.

Kan bli kuttet ut

- Vi risikerer at vitner som er sentrale for min klient ikke høres, fordi saken trekker så langt at dommeren kan avskjære dem dersom han regner saken for tilstrekkelig opplyst, sier Staff.

Blant vitnene Staff har stevnet på vegne av sin klient er flere tidligere og nåverende toppolitikere med fortid i AUF og andre ungdomsorganisasjoner. Advokat Staff tror ikke folk flest vil ha forståelse for at disse personene nå eventuelt slipper å møte i retten. Både tidligere statsminister Torbjørn Jagland og tidligere finansminister Jens Stoltenberg er blant vitnene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!