Klagen mot lege Frederic Kontny behandles på ny

Kontny og kona arvet millionformue etter tidligere pasient. Nå har arbeidsgiveren hans nye opplysninger i saken.

UTEN LIVSARVINGER: Karin-Lise Brænden (sittende) døde for et år siden, 94 år gammel. Hun hadde ingen barn, men var ifølge sin slektning Astrid Grøndahl Strand (stående) gjentatte ganger klar på at tingene hennes skulle tilfalle familien. Foto: Privat
UTEN LIVSARVINGER: Karin-Lise Brænden (sittende) døde for et år siden, 94 år gammel. Hun hadde ingen barn, men var ifølge sin slektning Astrid Grøndahl Strand (stående) gjentatte ganger klar på at tingene hennes skulle tilfalle familien. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fylkesmannen i Oslo og Akershus har bestemt seg for på ny å vurdere tilsynssak mot lege Frederic Kontny (56), som har arvet en millionformue av sin tidligere pasient Karin-Lise Brænden (94). Brændens familie mener legen påvirket den eldre kvinnen til å testamentere hele formuen til ham og kona Signe Kontny (55), også hun lege.

- Brøt loven Brændens familie mener Kontny har forbrutt seg mot helsepersonelloven, som sier at leger ikke kan motta «betydelige gaver» fra pasienter. Klagen ble tidligere i år avvist, men Fylkesmannen tar nå en ny runde fordi hjertelegens arbeidsgiver, privatsykehuset Volvat Medisinske Senter, har kommet med ny informasjon.

- 28. oktober, etter medieoppslagene om saken, tok Volvat kontakt med oss og fortalte at de har nye opplysninger i saken. De har nå oversendt dokumenter, som vi vil bruke til å vurdere tilsynssak på ny, sier Petter Schou, fylkeslege i Oslo og Akershus, til Dagbladet.

- Vi skal vurdere om Kontny har utnyttet sin stilling i lege-pasient-forholdet, utdyper han.

Volvat har overfor Schou varslet at det oversendte materialet omfatter pasientjournaler. Etter hva Dagbladet forstår, skal journalene bl.a. gjennomgås for eventuelt å avdekke om de er endret på i ettertid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer