Klagenemnd forbyr kristne lærebøker

Klagenemnda for likestilling er kommet til at lærebøker som er i bruk ved ti kristne privatskoler er i strid med likestillingsloven. Nemnda forbyr derfor bruken av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbudet gjelder bøker og læremidler for fjerde klassetrinn, melder det kristelige nettstedet Magazinet. Nemnda har ikke vurdert læremidlene for de øvrige klassetrinn. De ti privatskolene benytter såkalt ACE-pedagogikk (Accelerated Christian Education).

I sin begrunnelse skriver Nemnda at kvinner og menn fremstilles som grunnleggende forskjellige i de ACE-læremidlene, og særlig gjelder dette læremidler for fjerde klassetrinn. Far og mor fremstilles som forskjellige både når det gjelder personlighet, evner og ansvar. Far er leder og overordnet, mor er fortjener omsorg og kjærlighet fra far.

Etter Nemndas syn tilfredsstiller ikke læremidlene likestillingslovens krav om at undervisningsmateriell skal bygge på likestilling mellom kjønnene.

Læreboka brukes av barn fra første til fjerde klassetrinn, og inneholder en illustrasjon hvor moren straffer sitt eget barn fordi barnet har vært i kakeboksen. Illustrasjonen står til en tekst hvor det poengteres at Guds regler og regler i hjemmet skaper trygghet.

(NTB)