Klager Spesialenheten inn for Riksadvokaten

Tidligere politibetjent Roy Riksvold klager Spesialenheten for politisaker inn for Riksadvokaten.

KLAGER:  Pensjonert politibetjent Roy Riksvold har nå klaget Spesialenheten for politisaker inn for Riksadvokaten. - Jeg mener henleggelsene av sakene hvor frimurere er innblandet er feil, sier Riksvold. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
KLAGER: Pensjonert politibetjent Roy Riksvold har nå klaget Spesialenheten for politisaker inn for Riksadvokaten. - Jeg mener henleggelsene av sakene hvor frimurere er innblandet er feil, sier Riksvold. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pensjoner politibetjent Roy Riksvold har selv en rekke ganger blitt klaget inn for Spesialenheten for politisaker. Nå har han klaget Spesialenheten inn for Riksadvokaten. Årsaken er at Riksvold ikke har tillit til etterforskningen og påtaleavgjørelsene Spesialenheten foretar.

- Jeg var i fjor innkalt til avhør hos Spesialenheten for politisaker, etter at jeg anmeldte påtaleansvarlig ved Nordre Buskerud politidistrikt. Jeg hadde da gjennom flere saker oppdaget noe jeg mente var et mønster. Saker hvor frimurere og deres familiemedlemmer var involvert, ble systematisk lagt bort, mener Roy Riksvold.

Etter 40 år i politiets tjeneste, mente Riksvold at han hadde oppdaget og avdekket forhold som var klanderverdig.

- Henlegges - Min anmeldelse tok for seg tre forskjellige forhold, som jeg mente var i strid med loven. Felles for disse sakene var at sakene ble henlagt, eller omgjort til påtaleunnlatelse.

- I samtlige saker var det frimurere enten direkte eller indirekte involvert, sier den pensjonerte politimannen.

Ifølge Riksvold ble en sak hvor det ble inngitt falsk anmeldelse henlagt. En angivelig fiktiv handel av en gård fikk heller ikke konsekvenser. Og da Riksvold ble angrepet i tjeneste, oppfattet den erfarne politimannen at straffesaken ble trenert. Han mener at årsaken var at frimurere var involvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer